Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat cedrowy Wydrukuj ofertę

Hydrolat cedrowy ECOSPA jest najskuteczniejszym z hydrolatów polecanych do pielęgnacji włosów. Jego działanie daje wyjątkowe efekty w przypadku wypadania włosów, łupieżu, czy grzybicy skóry głowy. Woda cedrowa łagodzi objawy alergiczne, a także wykazuje działanie przeciwzapalnie.

 

Skład INCI: Cedrus Atlantica (Cedarwood) Water
Dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę
 
 
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 13.30 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat cedrowy

Skład INCI/Ingredients: Cedrus Atlantica (Cedarwood) Water

Hydrolat cedrowy otrzymywany jest z kory dziko rosnącego drzewa Cedrus atlantica poprzez destylację parą wodną. Hydrolat cedrowy ECOSPA jest w 100 % naturalny, nie zawiera konserwantów lub innych dodatków. Powinien być przechowywany w chłodnym miejscu poniżej 14 st. C (w lodówce).

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne hydrolatu cedrowego:

Hydrolat cedrowy ECOSPA jest najskuteczniejszym z hydrolatów polecanych do pielęgnacji włosów. Jego działanie daje wyjątkowe efekty w przypadku wypadania włosów, łupieżu, czy grzybicy skóry głowy. Poprawia stan włosów delikatnych, przesuszonych, łamliwych, po intensywnych zabiegach fryzjerskich. Nadaje im miękkość, elastyczność i blask. Woda cedrowa łagodzi objawy alergiczne, a także wykazuje działanie przeciwzapalnie. Polecany do pielęgnacji włosów i skóry głowy, a także skóry tłustej, trądzikowej i z niedoskonałościami.

Zastosowanie:

  • Sprawdza się jako składnik preparatów do pielęgnacji stóp (usuwa zmęczenie, łagodzi i delikatnie dezodoruje).

  • Ze względu na swoje właściwości antyseptyczne i ściągające, używany jest również w recepturach kosmetyków do cery tłustej, trądzikowej, z rozszerzonymi ujściami gruczołów łojowych.

  • Znajduje on zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji włosów (szamponów, odżywek, masek do włosów, płukanek). Polepsza stan skóry z łupieżem.

  • Może być stosowany samodzielnie jako tonik do cery trądzikowej.

 

 

Specyfikacja

Skład INCI

Cedrus Atlantica (Cedarwood) Water

Nazwa botaniczna Cedrus atlantica
Pochodzenie Francja
Metoda otrzymywania przez destylację z  parą wodną kory Cedrus atlantica, mikrofiltrowany, bez konserwantów i innych dodatków
Metoda uprawy zbiory z drzew dziko rosnących
Funkcje tonizujący
Rozpuszczalność w wodzie, glicerynie, etanolu
Wartość pH 4.1 - 4.2
Przechowywanie poniżej 14 st.C, w lodówce

 

 

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj