Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat z drzewa oliwkowego EKOLOGICZNY Wydrukuj ofertę

Nowość

Hydrolat z drzewa oliwkowego EKOLOGICZNY wykazuje działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne i łagodzące. Może być stosowany do pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej, naczynkowej, z pierwszymi oznakami starzenia się. 

Skład INCI: Olea Europaea Branch Extract, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol
Dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 17.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat z drzewa oliwkowego EKOLOGICZNY

Skład INCI/Ingredients: Olea Europaea Branch Extract, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol

Drzewo oliwkowe pochodzi z zachodniej Azji. Zostało przewiezione do Grecji ok. 3500 lat temu. Hydrolat z drzewa oliwkowego EKOLOGICZNY jest pozyskiwany poprzez destylację parą wodną. 

Hydrolat może być przechowywany w temperaturze pokojowej, w zaciemnionym miejscu. Konserwanty zawarte w składzie hydrolatu są dopuszczone do użytku przez jednostkę certyfikującą ECOCERT. 

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne hydrolatu z drzewa oliwkowego:

Liście drzewa oliwkowego są bogate w różnorodne substancje aktywne o działaniu antyoksydacyjnym, m.in.: hydroksytyrozol, oleuropeinę, oleuropeozyd, oliwinę itd. Ze względu na synergiczne działanie przeciwutleniaczy, hydrolat z drzewa oliwkowego idealnie sprawdzi się w pielęgnacji cery z pierwszymi oznakami starzenia się. Hydrolat z drzewa oliwkowego wspomaga ochronę przed negatywnym wpływem promieniowania słonecznego (przede wszystkim UVB), dzięki czemu może być stosowany w kosmetykach do opalania. Oleuropeina jest inhibitorem leukotrienu B4, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwzapalne i łagodzące. Oprócz powyższych właściwości hydrolat z drzewa oliwkowego ECOSPA może być stosowany w kosmetykach do cery trądzikowej, tłustej, naczynkowej. Posiada właściwości przeciwbakteryjne, tonizujące, poprawia kondycję cery z trądzikiem różowatym.

Zastosowanie:

  • Jako składnik kosmetyków do cery naczynkowej, tłustej, trądzikowej, z pierwszymi oznakami starzenia się - pianek, płynów do mycia, kremów, serum.

  • Samodzielnie lub jako składnik toników do cery dojrzałej, trądzikowej, wrażliwej, podrażnionej.

  • Jako dodatek do maseczek algowych i glinkowych.

  • Jako składnik kosmetyków do opalania i po opalaniu.

 
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj