Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Koenzym Q10 w proszku Wydrukuj ofertę

Koenzym Q10 to silny lipofilowy (rozpuszczalny w tłuszczach) antyoksydant. Sprzyja spłyceniu zmarszczek, poprawia elastyczność i nawilżenie skóry. Znajduje zastosowanie w kosmetykach dla każdego rodzaju skóry.
 

Dozowanie: 0,1 - 1%

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 6.70 zł / 1 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Koenzym Q10 w proszku

Skład INCI/Ingredients: Ubiquinone

Koenzym Q10 jest popularnym składnikiem kosmetyków przeciwstarzeniowych (zapobiegających starzeniu się skóry). Nie rozpuszcza się w wodzie. Jest rozpuszczalny w tłuszczach (po lekkim podgrzaniu) i w alkoholu. Podgrzewać do max. 50°C. 

Zalecane dozowanie: 0,1 - 1%.

Właściwości koenzymu Q10:

Koenzym Q10 (ubichinon) umożliwia przejście witaminy E w formę zredukowaną, dzięki czemu zwiększa jej skuteczność. Jest jednym z najważniejszych antyoksydantów naturalnie występujących w organizmie człowieka - chroni komórki przed aktywnymi postaciami tlenu, zapobiega oksydacji WKT (wielonienasyconych kwasów tłuszczowych). Zapobiega procesom starzenia się skóry, walczy ze skutkami fotostarzenia, chroni lipidy skórne przed utlenianiem, stymuluje podziały fibroblastów, opóźnia proces rozpadu kolagenu. Wykazuje dobrą penetrację do głębiej położonych warstw skóry. Przy regularnym stosowaniu sprzyja spłyceniu zmarszczek, poprawia elastyczność i nawilżenie skóry. Znajduje zastosowanie w kosmetykach dla każdego rodzaju skóry.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach antyoksydacyjnych - kremach, serum, balsamach, odżywkach, maseczkach.

  • Jest popularnym składnikiem serum olejowych.

  • Jest stosowany w kosmetykach do cery dojrzałej, z oznakami fotostarzenia.

  • Znajduje zastosowania w kosmetykach do opalania i po opalaniu.

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj