Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Kwas ferulowy Wydrukuj ofertę

Kwas ferulowy to antyoksydant, chroni przed promieniowaniem UV, a w połączeniu z witaminą C daje efekt synergiczny zwiększając jej stabilność i efektywność nawet ośmiokrotnie.

 

Skład INCI: Ferulic Acid
Dozowanie:  0.5 - 1.0%
 
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 6.00 zł / 1 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Kwas ferulowy

Skład INCI/Ingredients: Ferulic Acid

Kwas ferulowy jest substancją występującą naturalnie w liściach i nasionach większości roślin, zaś szczególnie duże stężenia znajdują się w nasionach ryżu, pszenicy i owsa.

Kwas ferulowy jest trudno rozpuszczalny w wodzie. Rozpuszcza się w propanediolu - glikolu roślinnym, alkoholu etylowym oraz syntetycznych rozpuszczalnikach nie akceptowanych w kosmetykach naturalnych. Ze wszystkich wspomnianych wcześniej nośników polecamy alkohol etylowy, stąd też właśnie alkohol pojawia się w naszych recepturach wraz z kwasem ferulowym.

Najprostszy sposób na użycie kwasu to dodanie ok. 0.5 - 1.0% do znajdującej się w naszej ofercie bazy kremowej lub balsamowej. Wsypuj powoli dobrze mieszając. W emulsji, przy dobrym wymieszaniu, kwas rozproszy się.

Największą stabilność wykazuje przy pH 3-5.

Zalecane dozowanie:  0.5 - 1.0%.

Właściwości kwasu ferulowego:

Popularność kwasu ferulowego w kosmetyce zawdzięcza się badaniom, które wykazały, że działa jako antyoksydant, chroni przed promieniowaniem UV, a w połączeniu z witaminą C daje efekt synergiczny zwiększając jej stabilność i efektywność nawet ośmiokrotnie. Odkrycie to zostało opatentowane i wykorzystane w serii kosmetyków przeciwstarzeniowych (anti-agingowych) Skinceuticals.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowania w antyoksydacyjnych serum. Może być łączony z witaminą C, witaminą E i ekstraktem z zielonej herbaty.

  • Jest popularnym składnikiem kremów do skóry dojrzałej.

  • Stosuje się go w kosmetykach po opalaniu.

 

Specyfikacja

Skład INCI Ferulic Acid
Pozyskiwanie ekstrakt z oleju ryżowego
Postać biało - żółty proszek
Rozpuszczalność w propanediolu - glikolu roślinnym i alkoholu etylowym (spirytusie rektyfikowanym)
Zastosowanie kosmetyki przeciwstarzeniowe anti-aging

 

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj