Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Lecytyna sojowa płynna Wydrukuj ofertę

Lecytyna sojowa to substancja naturalna o wyjątkowych właściwościach emulgujących i nawilżających. Lecytyna sojowa w naszej ofercie pochodzi wyłącznie z niemodyfikowanej (non-GMO) soi uprawianej w Indiach.

 

Skład INCI: Lecithin
Dozowanie: 0,5 - 6%, w tym 0,5 - 3% w funkcji emolienta
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 16.80 zł / 100 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Lecytyna sojowa płynna

Skład INCI/Ingredients: Lecithin

Bogaty w witaminy, naturalny emulgator, wytwarzany z soi niemodyfikowanej genetycznie. Lecytyna sojowa ECOSPA jest miksturą naturalnych fosfolipidów (związek o charakterze tłuszczów złożonych) uzyskanych z oleju nasion soi (Glycine Soja).  Substancje zawarte w lecytynie są składnikami prawie każdej żywej komórki. Jest ona bogata w witaminy  oraz przeciwutleniacze które są bardzo ważne dla skóry i włosów. Lecytyna sojowa w naszej ofercie jest nierafinowana i pochodzi wyłącznie z niemodyfikowanej (non-GMO) soi uprawianej w Indiach.

Zalecane dozowanie: 0,5 - 6%, w tym 0,5 - 3% w funkcji emolienta.

Właściwości lecytyny sojowej:

Lecytyna sojowa działa zmiękczająco,  emoliencyjnie,  nawilżająco, a także ułatwia wchłanianie substancji aktywnych (pełni rolę promotora przenikania). Dodatkowo jest świetnym antyoksydantem. Może być stosowana w pielęgnacji każdego rodzaju skóry, jednak najlepiej się sprawdzi w kosmetykach dla skóry dojrzałej, przesuszonej, wrażliwej, wymagającej regeneracji.

Lecytyna sojowa, która znajduje się w naszej ofercie, posiada HLB 4 i jest stosowana do tworzenia emulsji typu W/O (woda w oleju).  Może być stosowana jako jedyny emulgator w emulsji. Połączona z emulgatorem o wysokim HLB tworzy emulsję typu O/W.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w emulsjach w/o (pełni rolę emulgatora), a także  w emulsjach o/w (pełni rolę koemulgatora).

  • Może być stosowana jako składnik emoliencyjny w kremach, serum i balsamach do cery dojrzałej, wrażliwej, suchej.

  • Znajduje zastosowanie  w kosmetykach do pielęgnacji włosów – maskach, odżywkach.

  • Służy jako składnik pomadek do ust.

  • Jest popularnym składnikiem serum olejowych i emulsyjnych – wspomaga przenikanie składników aktywnych w głąb skóry.

 

Specyfikacja

Skład INCI Lecithin
Postać ciemnobrązowy, gęsty płyn
Rozpuszczalność w tłuszczach
Zalecander stężenie 0.5 - 6%, w tym 0.5 - 3% w funkcji humektana
HLB 4

 

 

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj