Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Mleczan sodu 60% Wydrukuj ofertę

Mleczan sodu to naturalna substancja o działaniu nawilżającym, występująca w naszej skórze. Może być stosowany w kosmetykach do każdego rodzaju skóry - suchej, trądzikowej, dojrzałej, a nawet wrażliwej i naczynkowej.

 
Skład INCI: Sodium Lactate
Dozowanie: 1 – 5%
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 7.50 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Mleczan sodu 60%

Skład INCI/Ingredients: Sodium Lactate 

Mleczan sodu (sól sodowa kwasu L-mlekowego) to naturalny humektant, a także składnik NMF (naturalnego czynnika nawilżającego), czyli mieszaniny substancji powstających m.in. w trakcie procesu rogowacenia skóry. Substancje wchodzące w skład NMF wiążą i zatrzymują wodę w skórze, chroniąc ją w ten sposób przed odwodnieniem. Sól sodowa kwasu mlekowego jest substancją bezpieczną, znajdującą zastosowanie nawet w żywności. 

Zalecane dozowanie: 1 - 5%.

Właściwości mleczanu sodu:

Mleczan sodu ECOSPA to substancja o właściwościach silnie nawilżających – jest jednym z najlepszych humektantów, czyli substancji wiążących wodę w skórze. Dodatkowo posiada właściwości przeciwbakteryjne, dzięki czemu może być stosowany w kosmetykach do skóry trądzikowej. Jest popularnym składnikiem kosmetyków zmiękczających zrogowaciałą skórę stóp. Znajduje zastosowanie w formulacjach do każdego rodzaju skóry.

Sól sodowa kwasu mlekowego jest uniwersalnym regulatorem pH kosmetyku. Ze względu na ciekłą konsystencję świetnie nadaje się do regulacji pH emulsji kosmetycznych – kremów, balsamów, serum itd.

Zastosowanie:

  • Jako składnik szamponów, odżywek, masek i sprayów do włosów.

  • Służy jako składnik kosmetyków nawilżających do każdego rodzaju cery: masek, kremów, serum, żeli i pianek myjących, toników, mgiełek itd.

  • Do formulacji działających na zmiany trądzikowe.

  • W kosmetykach do pielęgnacji skóry na całym ciele – balsamów, okładów, kremów, musów, masełek, żeli pod prysznic itd.

  • W kosmetykach z kwasami kosmetycznymi – zmniejsza drażniące i przesuszające działanie kwasów, podwyższa pH.

  • W kosmetykach ze środkami powierzchniowo czynnymi o wysokim potencjale drażniącym – obniża działanie drażniące.

  • W kosmetykach do stóp – zmiękcza zgrubiały naskórek. 

  • Jako substancja wspomagająca system konserwujący.

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj