Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej makadamia ekologiczny, deodoryzowany Wydrukuj ofertę

Olej makadamia ECOSPA z certyfikatem ekologicznym i deodoryzowany (pozbawiony zapachu parą wodną).  Posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne i wygładzające skórę. Makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitu.


Dozowanie: 1 - 100%

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 21.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej makadamia ekologiczny, deodoryzowany (pozbawiony zapachu)

Olej makadamia ECOSPA otrzymywany jest z niewielkich orzechów drzewa o tej samej nazwie pochodzących z ekologicznej uprawy. Orzechy te wyglądem i rozmiarem przypominają orzechy laskowe. Makadamia rośnie w Australii oraz Indonezji.  Olej makadamia w naszej ofercie jest zimnotłoczony, deodoryzowany (pozbawiony zapachu parą wodną) oraz posiada certyfikat ekologiczny Soil Association. 

Olej makadamia w temperaturze pokojowej ma stan skupienia płynny. Charakteryzuje się pięknym bursztynowym kolorem. Olej makadamia zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy tłuszczowe omega 3, 6, 9 lecytynę oraz kwas palmito-oleinowy.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, może być stosowany w postaci czystej lub mieszany z innymi olejami.

Właściwości kosmetyczne oleju makadamia:

Olej makadamia ECOSPA posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne, jest doskonale wchłaniany i tolerowany przez skórę. Olej makadamia chroni komórki skóry przed zniszczeniem (działaniem wolnych rodników czyli utlenianiem). Makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitu. Ponadto doskonale zmiękcza i wygładza naskórek, wspomaga gojenie niewielkich uszkodzeń skóry oraz podrażnienia po opalaniu.

Zastosowanie:

  • Ojej makadamia jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.  Polecany również dla skóry dojrzałej.

  • Polecany jako dodatek do kremów, lotionów, serum i olejków antiagingowych.

  • Doskonały składnik kosmetyków antycellulitowych – olejków, balsamów, kremów, okładów, peelingów. 

  • Doskonale sprawdza się jako olejek do masażu.

  • Polecany jako dodatek do balsamów po goleniu, a także kosmetyków dla cery podrażnionej.

  • Może być stosowany w pielęgnacji włosów – jako olej do olejowania, składnik masek i balsamów.

 

Specyfikacja

Skład INCI Macadamia Ternifolia Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany, deodoryzowany (pozbawiony zapachu), posiada certyfikat ekologiczny Soil Association
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.906 g/ml
Liczba zmydlenia 195 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 1.5%, kwas palmitooleinowy 0.3%, kwas oleinowy 8.7%, kwas eikozeinowy 73%, kwas behenowy 0.2%, kwas laurynowy 0.1%, kwas mirystynowy 0.6%, kwas stearynowy 60.2% kwas linolenowy 2.6%, kwas arachidowy 2.4%, kwas erukowy 0.1%, kwas lignocerynowy 0.2%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

Edyta

20-08-2016
Mój ma bardzo lekki zapach podobny do orzechów laskowych, ale ładny bo subtelny. Fajny olej. Stosuję do mieszanek antycellulitowych.

Bożena

15-03-2017
Olej makadamia stosuję praktycznie do wszystkiego, peelingów, maseczek, do olejowania włosów i skóry. Olej makadamia ma przyjemny zapach, dobrze wchłania się w skórę nawilżając ją odmładzając i wygładzając, pomocny też w zwalczaniu cellulitu
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj