Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z alg fucus Wydrukuj ofertę

Ekstrakt olejowy z alg morskich morszczynu pęcherzykowatego. Działa on przede wszystkim przeciwcellulitowo, modelująco i wyszczuplająco.

 

Skład INCI:  Helianthus Anuus Seed Oil, Fucus Vesiculosus Extract
Dozowanie:  1 - 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 14.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z alg fucus

Skład INCI/Ingredients: Helianthus Anuus Seed Oil, Fucus Vesiculosus Extract

Właściwości alg fucus były znane i cenione już od XIX wieku. Stosowano wtedy kąpiele z dużą ilością morszczynu lub wcierano świeżą roślinę w skórę w miejscach z większą ilością tkanki tłuszczowej. Efekty takich zabiegów były zauważalne już po dwóch tygodniach.

Morszczyn pęcherzykowaty zawiera organiczny jod, potas, alginiany, kwasy tłuszczowe, fukosterol, proteiny, węglowodany (fukoidan) , kwas alginowy oraz  nienasycone kwasy tłuszczowe.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%.

Właściwości oleju z alg fucus:

Morszczyn jest składnikiem kosmetyków odchudzających i antycellulitowych. Aby wzmocnić właściwości antycellulitowe, do oleju można dodać olejki eteryczne: cyprysowy włoski, jałowcowy z jagód, grejpfruta białego i różowego, geraniowy Bourbon, rozmarynowy i cynamonowy z liści.  Najlepiej dodać 2-5 różnych olejków. Na każde 10 ml oliwki dodajemy 3-5 kropli olejków.

Olej z alg fucus działa rewitalizująco, przywraca równowagę skórze i odpowiednie nawilżenie. Wykorzystywany jest również w preparatach do usuwania blizn i rozstępów. Dodatkowo posiada właściwości ujędrniające i regenerujące, dzięki czemu może być z stosowany w kosmetykach do cery dojrzałej.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach ujędrniających i antycellulitowych – balsamy, kremy, masełka, serum itd.

  • Może być stosowany jako olej bazowy w oliwkach do masażu.

  • Stosuje się go w peelingach do ciała. W tym celu miesza się go z solą morską lub cukrem i olejkami eterycznymi. Przygotowanym peelingiem należy wykonać masaż ciała, szczególnie w miejscach trudnych do odchudzenia (udach, biodrach, pośladkach, brzuchu).

  • Służy jako składnik maseczek i odżywek do włosów zniszczonych.

  • Może być dodawany do kosmetyków dla cery dojrzałej, tracącej jędrność – kremy, serum, maseczki, oliwki, mleczka.

 

Uwagi: Przy problemach z tarczycą (niedoczynność lub nadczynność), stosowanie alg zawsze warto skonsultować z lekarzem prowadzącym.

 

Specyfikacja

Skład INCI
Helianthus Anuus Seed Oil, Fucus Vesiculosus Extract
Olej bazowy Olej słonecznikowy
Rozpuszczalność w tłuszczach
Zalecane stężenie 5 - 100 %

 

 

iwona

13-06-2014
wielki pozytyw! jako masażysta zastosowałam olej jako bazowy w połączeniu z innymi cudnymi olejami zakupionymi w ECOSPA = wybuchowa mieszanka, po zastosowaniu której moje klientki mają cudownie miękka skórę z rozświetlonymi rozstępami (pewnie dzięki dodaniu oleju z morszczynu i paru innych specyfików) - zapach nie przeraża jeśli dodamy olejek grejfruta i neroli - nie zrezygnuje z tej mieszanki dłuuuuugo!

dominika

14-08-2015
Jestem zachwycona jak dziala na skórę. Stosuje do twarzy sam ten olej bez żadnych domieszek i jestem zaskoczona efektem-rewelacja, żaden krem i olej tak mi nie zmięksczył i nie poprawił cery po kilku dniach stosowania! Lepszy niż arganowy do smarowania twarzy
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj