Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z dzikiej róży zimnotłoczony ekologiczny Wydrukuj ofertę

Olej z dzikiej róży ECOSPA to zimnotłoczony, nierafinowany olej najwyższej jakości z Bułgarii. Owoce dzikiej róży pochodzące z ekologicznych upraw. Poprawia elastyczność i ujędrnienie skóry, działa regenerująco. Polecany jako składnik kosmetyków przeciwstarzeniowych i na rozstępy, blizny.

 

Dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 65.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z dzikiej róży zimnotłoczony ekologiczny - redukuje blizny i działa przeciwstarzeniowo

Olej z dzikiej róży ECOSPA jest tłoczony na zimno z owoców dzikich róż rosnących w Bułgarii. Posiada unikalne właściwości: redukuje istniejące i hamuje powstawanie nowych zmarszczek, poprawia elastyczność skóry, tonizuje jej odcień i znacząco spowalnia proces starzenia.

Kompozycja chemiczna oleju z dzikiej róży jest wyjątkowa. Zawiera on naturalny kwas transretinolowy (kwas witaminy A, tretinoina), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Ponadto olej z dzikiej róży jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) , które poprawiają elastyczność skóry i polepszają poziom jej nawilżenia. Olej z dzikiej róży zawiera także karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę i in.) o właściwościach antyoksydacyjnych.

Ponadto olej z dzikiej róży działa delikatnie ściągająco. Właściwości regeneracyjne kwasu trans-retinowego wykorzystuje się w kosmetykach przeciwstarzeniowych.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.  

Właściwości kosmetyczne oleju z dzikiej róży:

Olej z dzikiej róży ECOSPA:

  • kondycjonuje skórę i wygładza

  • poprawia elastyczność i poziom nawilżenia

  • redukuje widoczność blizn różnego pochodzenia

  • poprawia koloryt skóry, redukuje przebarwienia

  • dzięki zawartości kwasu transretinolowego przyspiesza regenerację tkanek (gojenie się skóry).

Zastosowanie:

  • Jako dodatek do kremów, maseczek i serum regenerujących, ujędrniających i przeciwstarzeniowych.

  • Jako składnik emulsji kojących oparzenia.

  • Dodatek do olejów do masażu.

  • Jako składnik oliwek, serum i masełek na rozstępy i blizny.

  • Jako składnik kosmetyków na przebarwienia.

  • Jako składnik oliwek do masażu.

Specyfikacja

Skład INCI Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno 
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj