Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z nasion brokułu Wydrukuj ofertę

Olej z nasion brokułu ECOSPA to naturalna alternatywa dla silikonu w szamponach i kondycjonerach. Dodaje włosom połysk i blask. Polecany do skóry suchej i normalnej.

 

Dozowanie:  1 – 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 9.80 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z nasion brokułu zimnotłoczony

Olej z nasion brokułu zimnotłoczony zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT, które są niezbędnym elementem diety człowieka. NNKT obniżają poziom złego cholesterolu LDL bez równoczesnego redukowania poziomu HDL.  Olej ten bogaty jest również w witaminy takie jak: A i K ponadto zawiera potas, żelazo, wapń.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany na skórę bezpośrednio.

Właściwości kosmetyczne oleju z nasion brokułu:

Używając olej z nasion brokułu ECOSPA zyskujemy większe nawilżenie naszej skóry, staję się ona zregenerowna, gładka i miła w dotyku. Polecany w kosmetykach do skóry normalnej i suchej. Posiada działanie regenerujące, emoliencyjne, uelastyczniające. Stosowanie tego oleju na włosy sprawia, że nabierają one blasku, zwiększa się ich połysk jak po zastosowaniu profesjonalnych kosmetyków fryzjerskich, a w dodatku nie obciąża ich i nie pozostawia tłustego filmu.

Zastosowanie:

  • Może być stosowany bezpośrednio na skórę (dobrze się wchłania) lub po wymieszaniu z kwasem hialuronowym.

  • Polecany jako dodatek do serum, kremów, balsamów, maseczek do skóry suchej i normalnej.

  • Dobrze sprawdza się jako dodatek do pomadek i balsamów do ust.

  • Polecany do stosowania w maseczkach i odżywkach do włosów, serum na rozdwojone końcówki.

  • Stanowi doskonały dodatek polepszający parametry sensoryczne kosmetyków – poprawia rozprowadzalność.

Specyfikacja

Skład INCI Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil, Tocopherol (0,5% witaminy E)
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.  Jakość kosmetyczna.
Metoda pozyskiwania tłoczenie na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C 0.920 g/ml
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie w szczelnie zamkniętych pojemnikach, unikać kontaktu ze światłem i powietrzem. Optymalna temperatura przechowywania to 4 - 10 ºC.

 

Fukaeri

09-08-2013
Bardzo ładny, delikatny zapach. Dobrze się wchłania. polecam :)
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj