Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z nasion truskawki Wydrukuj ofertę

Olej z pestek truskawek ECOSPA działa nawilżająco, chroni i regeneruje skórę oraz pozostawia ją gładką i miłą w dotyku. Olej ten jest idealny dla skóry suchej i dojrzałej.  Posiada również właściwości ściągające, pomocne przy pielęgnacji skóry tłustej ze skłonnością do trądziku.

 

Skład INCI: Fragaria Ananassa Seed Oil, Tocopherol (0,5% witaminy E)
Dozowanie: 1 – 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 7.70 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z nasion truskawki zimnotłoczony

Skład INCI / Ingredients: Fragaria Ananassa Seed oil, Tocopherol

Olej z pestek truskawek ECOSPA jest tłoczony metodą „na zimno”. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe:

  • kwas linolenowy (omega-3)

  • kwas linolowy (omega-6)

  • kwasy omega-9.

Jest on również źródłem witamin i przeciwutleniaczy takich jak tokoferole czy kwas elagowy o właściwościach przeciwutleniających.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany na skórę bezpośrednio.

Właściwości kosmetyczne oleju z nasion truskawki:

Olej z pestek truskawek ECOSPA znajduje swoje zastosowanie głównie ze względu na obecność nienasyconych kwasów tłuszczowych.  Jest bardzo bogaty w kwasy omega-3 i omega-6, zawierając m.in. ok. 50% kwasu linolowego. Miejscowa aplikacja oleju z truskawek prowadzi do zmniejszenia transepidermalnej utraty wody (TEWL).

Olej ten jest idealny dla skóry suchej i dojrzałej. Posiada również właściwości ściągające, pomocne przy pielęgnacji skóry tłustej ze skłonnością do trądziku. Olej z pestek truskawek działa nawilżająco, chroni i regeneruje skórę oraz pozostawia ją gładką i miłą w dotyku.

Zastosowanie: 

  • Może być stosowany zarówno bezpośrednio na skórę w formie czystej, jak i w połączeniu z innymi substancjami, tworząc rozbudowane kosmetyki.

  • Używa się go głównie do preparatów pielęgnujących skórę normalną, suchą, dojrzałą, mieszaną.

  • Jako dodatek do oliwki do masażu.

  • Jako składnik olejków i płynów dwufazowych do demakijażu.

  • Może być stosowany jako dodatek do kosmetyków do pielęgnacji włosów – odżywek, masek, mieszanek do olejowania, serum itd.

 

Uwagi: Trzymać w lodówce. Ze względu na wysoką zawartość NNKT olej jest podatny na jełczenie.

Specyfikacja

Skład INCI Fragaria ananassa Seed oil, Tocopherol (0,5% witaminy E)
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.  Jakość kosmetyczna.
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.950 g/ml
Liczba zmydlenia mg KOH/ g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: wysoka zawartość niezbędnych kwasów tłuszczowych - 80%, łącznie z omega-3 i omega-6, omega-9 oraz naturalne tokoferole.
Okres trwałości 12 - 18 miesięcy.  Nie podgrzewać oleju powyżej 60 st. C.
Przechowywanie W szczelnie zamkniętych pojemnikach, unikać kontaktu ze światłem i powietrzem. Optymalna temperatura przechowywania to 4-10 ºC.

 

sylwia bednarek-szelag

25-01-2012
mam mieszaną cere i do wszelkich olejków podchodziłam z dystansem ,kupiłam go dla tego bo uwielbiam truskawki.....ku mojemu zdziwieniu moja cera idealnie go wchłania,skóra jest jak alabaster idealnie nawilzona!!!!ma tylko jedną wadę-pachnie jak syrop.ale to tylko mały minusik,bo olejek jest idealny.....

Anna Czubak

17-06-2012
Zawsze byłam zwolenniczką produktów gotowych do pielęgnacji twarzy, i to tych, powiedzmy, z wyższej półki cenowej, I oto nadeszło zaskoczenie! Ten produkt okazał się bezkonkurencyjny. Nie dość że wchłania się bardzo szybko, to już po pierwszym użyciu (bezpośrednio na twarz, dekolt i szyję) moja skóra stała się niemowlęco miękka i...zauważyłam wyraźne (sic!) spłycenie zmarszczek. I ten zapach dojrzałych truskawek, mmmm, odrobina lata na co dzień:-) . Absolutny hit! Markowe kremy z drogerii nie dorastają mu do pięt. Polecam!

Sabina Konczala

27-02-2013
Stosuje go wieczorem i czasami rano i efekty są świetne. Na twarzy jest mniej wyprysków, zaskórników i podobnego typu niespodzianek (nadal wyskakują ale jest ich mniej), świetnie sie wchłania, ma typowy i jak dla mnie ładny zapach, buzia nawilżona i ma ładny kolor ;)

kama aa

30-03-2013
Uwielbiam ten olej, nie wyobrażam już sobie codziennej pielęgnacji bez niego. Ma bardzo przyjemny i delikatny zapach, świetnie się wchłania, pozostawia skórę aksamitną. Używam od paru miesięcy, zastąpił w moich kosmetykach krem na dzień i na noc. Doskonale nadaje się pod makijaż, ew. nadmiar można usunąć chusteczką. Na noc wzbogacam go cięższymi olejkami lub witaminami. Delikatnie napina skórę, uelastycznia ją i wygładza drobne zmarszczki. Jest niesamowicie przyjemny w stosowaniu - skóra go "lubi".
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj