Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z orzechów brazylijskich zimnotłoczony Wydrukuj ofertę

Ze względu na szczególnie skuteczne działanie przeciw wolnym rodnikom olej z orzecha brazylijskiego  polecany jest w produktach anti-aging do pielęgnacji cery dojrzałej, zniszczonej, potrzebującej szybkiej odnowy.  Może być również stosowany do innych rodzajów cery, w tym suchej i wrażliwej.

 

Dozowanie:  1 - 100%

 

Ocena (4 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 18.80 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z orzechów brazylijskich zimnotłoczony

Olej z orzecha brazylijskiego ECOSPA znajdujący się w naszej ofercie importowany jest bezpośrednio od producenta z Brazylii. Pochodzi z pierwszego tłoczenia (extra virgin) ze zbiorów dziko rosnących, otrzymywany jest mechanicznie bez użycia wysokiej temperatury. Posiada przyjemny charakterystyczny zapach.

Skład oleju stanowią w ponad 75% nienasycone kwasy tłuszczowe (palmitooleinowy, oleinowy, linolenowy).

Kwasy te:

  • odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie skóry,

  • pomagają walczyć z niedoskonałościami i problemami skórnymi,

  • poprawiają skład cementu międzykomórkowego oraz sebum, które w głównej mierze decydują o dobrym nawilżeniu skóry.

Olej z orzecha brazylijskiego ECOSPA zawiera cenne fitosterole (sistosterol) oraz rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A i E. Olej bogaty jest w pierwiastki: magnez, który korzystnie wpływa na naczynia krwionośne i ukrwienie skóry zaś jego niedobór powoduje szybsze starzenie się skóry oraz selen - pierwiastek posiadający silne właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z orzechów brazylijskich:

Ze względu na szczególnie skuteczne działanie przeciw wolnym rodnikom olej z orzecha brazylijskiego  polecany jest w produktach anti-aging do pielęgnacji cery dojrzałej, zniszczonej, potrzebującej szybkiej odnowy.  Może być również stosowany do innych rodzajów cery, w tym suchej i wrażliwej.

Zastosowanie:

  • Jako składnik oliwki do masażu.

  • Jako dodatek do kosmetyków do pielęgnacji cery dojrzałej, zniszczonej, potrzebującej szybkiej odnowy – kremów, serum, oliwek.

  • Można stosować go jako dodatek do kąpieli – regeneruje i natłuszcza skórę.

  • W kosmetykach do pielęgnacji paznokci.

  • Może być stosowany w pielęgnacji włosów - jako element maski na włosy np. jako dodatek do ekologicznej odżywki lub jako składnik serum na końcówki włosów.

 

Specyfikacja

Skład INCI Bertholletia Excelsa Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~  0.925g/ml
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 18.13%, kwas tetradekanowy 0.047%, kwas palmitooleinowy 0.73%, kwas stearynowy 13.17%, kwas oleinowy 47.02%, kwas linoloowy 15.2%, kwasy inne 4.2% 
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

 

Moniś

06-03-2016
Cudownie nawilża, cera jest gładka, wypoczęta, świeża. Jestem z niego bardzo zadowolona

Gabriela

05-02-2017
Uwielbiam go ;) jest bardzo delikatny, szybko się wchłania a skóra po jego użyciu jest mięciutka, odżywiona i nawilżona przez cały dzień!
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj