Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z pestek arbuza zimnotłoczony Wydrukuj ofertę

Olej z pestek arbuza ECOSPA ze względu na lekkość, zdolności nawilżania oraz dużą odporność na jełczenie jest szczególnie polecany i stosowany w produktach dziecięcych. Można go stosować do każdego rodzaju skóry, suchej ale również i tłustej, dojrzałej, a nawet jako emolient w preparatach do cery trądzikowej. 

 
Dozowanie: 1 – 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 19.80 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z pestek arbuza zimnotłoczony

Olej jest wytwarzany z pestek arbuzów. Cechuje go wysoka zawartość aktywnych biologicznie substancji: karoten (prowitamina A), witaminy z grupy B, witamina C i PP (niacyna), a także potas, cynk i selen. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe:

  • palmitynowy 8 - 13%

  • stearynowy 1,5 - 5,5%

  • oleinowy 21 - 32%

  • linolenowy 55 - 65%.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z pestek arbuza:

Olej z pestek arbuza ze względu na lekkość, zdolności nawilżania oraz dużą odporność na jełczenie jest szczególnie polecany i stosowany w produktach dziecięcych. W przeciwieństwie do olejów mineralnych nie tworzy okluzji ciągłej, dzięki czemu skóra może prawidłowo funkcjonować i nie dochodzi do jej przesuszenia. Zawartość Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych pomaga utrzymać i przywrócić skórze elastyczność. Można go stosować do każdego rodzaju skóry, suchej ale również i tłustej, dojrzałej, a nawet jako emolient w preparatach do cery trądzikowej. Olej będzie również doskonałym dodatkiem kondycjonującym do włosów.

Zastosowanie:

  • Olej można stosować w oliwkach do ciała i serum do twarzy.

  • Jako element fazy tłuszczowej w emulsjach.

  • Jako dodatek do pomadek do ust.

  • Może być dodawany do odżywek i masek do włosów.

  • Jest często stosowany w kosmetykach dla dzieci i kobiet w ciąży – balsamach, kremach, oliwkach.

  • Można stosować go jako dodatek do kąpieli – regeneruje i natłuszcza skórę.

  • W kosmetykach do pielęgnacji paznokci.

 

Specyfikacja

Skład INCI Citrullus lanatus (Watermelon) Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.  Jakość kosmetyczna.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany.  
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 12.6 %, kwas stearynowy 6.2%, kwas oleinowy 46.6%, kwas linolowy 32 %
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Olej w niskich temperaturach może zastygać, przechowywać w zacienionym miejscu
Certyfikaty Francuskie laboratorium Qualite France

 

Anonim

06-08-2013
Lekki olejek, doskonały do twarzy i pod oczy. Jest jeszcze bardziej delikatny niż olej z migdałów. Wchłania się błyskawicznie i nie pozostawia skóry tłustej.

Alicja

27-05-2015
rewelacyjny do twarzy i ciała delikatny, nie powoduje alergii świetnie się wchłania.Jest to świetny olej nawilżający.

Robert

24-08-2015
Owszem świetny do twarzy oraz ciała ale dla mnie najlepszy do zabezpieczania pach przed przykrym zapachem potu. Wystarczy dosłownie niewielka ilość roztarta tuż po umyciu pachy by uniemożliwić rozwój bakterii rozkładających pot na około 12 godzin a ponadto zaleczyć wszelkie podrażnienia. Nie powoduje to zatłuszczenia ubrań.

Aleksandra

09-03-2016
Szukałam olejku, który by nawilżał, a jednocześnie nie "zapychał" porów. Ten olejek bardzo ładnie się sprawdza, chociaż jak ktoś potrzebuje bardzo silnego nawilżenia cery to będzie za słaby. Ładnie się wchłania, praktycznie bezzapachowy. Stosuję zamiast kremu nawilżającego na noc, bezpośrednio na twarz.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj