Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z wiesiołka zimnotłoczony, nierafinowany Wydrukuj ofertę

Olej z wiesiołka ECOSPA posiada właściwości mocno regenerujące, natłuszczające, przeciwpodrażnieniowe, łagodzące, anti-age. Dobrze sprawdza się w pielęgnacji cery dojrzałej, starzejącej się, popękanej, naczyniowej, wrażliwej, przesuszonej, normalnej.

 

Dozowanie: 1 - 100 %

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 31.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z wiesiołka zimnotłoczony, nierafinowany

Główną cechą oleju z nasion wiesiołka dwuletniego, która odróżnia go od innych olejów roślinnych jest jego skład, a mianowicie niespotykanie wysoka zawartość NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych). Olej jest bogaty w kwas alfa-linolowy (ALA) i gamma-linolenowy (GLA). NNKT mają dobroczynne działanie na skórę, ale też na cały organizm. To niedobór NNKT może mieć wpływ na zbyt wczesne pojawienie się zmarszczek, utratę jędrności skóry, nadmierną keratynizację naskórka, brak blasku, częste podrażnienia, powstawanie zaskórników (niedobór kwasu alfa-linolowego uważa się za jedną z przyczyn powstawania trądziku). Oprócz NNKT olej z wiesiołka zawiera też kwas oleinowy, stearynowy i palmitynowy, przeciwrodnikową witaminę E.

Zalecane dozowanie:

Do 100%. 2 – 15% jako dodatek do bazy kremowej, balsamowej lub do ostudzonego kremu domowej roboty. 10 – 70% w serum.

Właściwości kosmetyczne oleju z wiesiołka:

Ze względu na wysoką zawartość NNKT olej z wiesołka posiada właściwości mocno regenerujące, natłuszczające, przeciwpodrażnieniowe, łagodzące, anti-age. Dobrze sprawdza się w pielegnacji cery dojrzałej, starzejącej się, popękanej, naczyniowej, wrażliwej, przesuszonej, normalnej. Poprawia stan skóry z AZS, egzema, łuszczycą. W niewielkich stężeniach może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji cery trądzikowej i tłustej. Pozytywnie wpływa na kondycję włosów zniszczonych i przesuszonych oraz łamliwych paznokci.

Zastosowanie:

  • Jako składnik kosmetyków do cery dojrzałej.

  • Dodatek do kremów i balsamów dla cery suchej.

  • Jako składnik maści i kremów na popękana skórę stóp.

  • Jako składnik mocno regenerujących serum i oliwek.

  • Jako składnik mieszanek olejowych na zniszczone włosy.

  • Dodatek do serum na łamliwe paznokcie.

  • Jako składnik kosmetyków dla osób z AZS, łuszczycą i egzemą.

  • Dodatek do kosmetyków antyoksydacyjnych.

  • Składnik kosmetyków dla dzieci i kobiet w ciąży.

 

Uwagi: Trzymać w lodówce. Ze względu na wysoką zawartość NNKT olej jest podatny na jełczenie.

 

Specyfikacja

Skład INCI Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno 
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

Anna

11-02-2017
Bardzo dobry olej. Przyjemnie się go używa, bo nie ma zapachu. Użyłam na próbę prosto na twarz (chociaż nie przepadam za olejowaniem) i efekt był super - olej szybko się wchłonął, skóra była matowa, miękka. Teraz stosuję w kremie (dodałam do fazy trzeciej) i też sprawdza się fantastycznie. Krem jest mocno odżywiający, półtłusty, ale skóra po nim jest matowa, więc można stosować na dzień.

emilia

21-08-2017
Niepowtarzalny I wspaniały

gosia6913

12-09-2017
Jestem mega zadowolona. W rozny sposob mozna go uzywac. Czy to odrazu na twarz czy z kremem a nawet z podkladem. Swietny jako baza. Co najwazniejsze zaleczylam tradzik a mialam z nim spory problem. Skora idealnie nawilzona delikatna ii gladka w dotyku szczerze polecam

gosia6913

12-09-2017
Jestem mega zadowolona. W rozny sposob mozna go uzywac. Czy to odrazu na twarz czy z kremem a nawet z podkladem. Swietny jako baza. Co najwazniejsze zaleczylam tradzik a mialam z nim spory problem. Skora idealnie nawilzona delikatna ii gladka w dotyku szczerze polecam
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj