Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek cyprysowy Wydrukuj ofertę

Olejek cyprysowy ECOSPA pozyskiwany jest z rośliny Cupressus sempervirens. Posiada wyjątkowy, świeży, leśny zapach. Wykazuje mocne działanie antycellulitowe i energetyzujące.
 
Ocena (4 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 11.20 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek cyprysowy (Hiszpania)

Skład INCI/Ingredients: Cupressus Sempervirens Leaf Oil, Limonene*, Linalool*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Olejek cyprysowy ECOSPA pozyskiwany jest z rośliny Cupressus sempervirens. Posiada wyjątkowy, świeży, leśny zapach. Olejek jest bogaty w takie substancje, jak alfa-pinen, p-cymen, terpinen-4-ol, kadinen, alfa-terpineol, cedrol.

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku cyprysowego:

Olejek cyprysowy pobudza ciało i umysł. Likwiduje oznaki zmęczenia i dodaje energii. Stymuluje również krążenie, dzięki czemu może być stosowany w kosmetykach na cellulit. Cyprys reguluje nadmierną potliwość i wspomaga leczenie stanów zapalnych. Jest nieoceniony w preparatach pielęgnujących naczynka krwionośne i żyły. Pomaga zwalczać i zapobiegać żylakom, pękaniu naczyń, a nawet hemoroidom. Oczyszcza i dezynfekuje drogi oddechowe.

Zastosowanie:

  • Jest składnikiem kosmetyków antycellulitowych.

  • Może być stosowany w kosmetykach do stóp – kremy, mgiełki.

  • Służy jako składnik kosmetyków do cery naczyniowej – kremów, żeli, pianek, serum, toników. 

  • Znajduje zastosowanie w maściach, kremach i lotionach na żylaki.

  • Może być stosowany w olejkach do inhalacji.

  • Jest popularnym składnikiem kosmetyków dla mężczyzn.

 

Uwagi: Chronić przed dziećmi.  Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej.

 

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Cupressus Sempervirens Leaf Oil, Limonene*, Linalool*. 

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Hiszpania
Otrzymywanie -
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Joanna

14-03-2015
Przyjemny, delikatny zapach. Jeśli nie znacie zapachu olejku cyprysowego, a zastanawiacie się, czym pachnie, mnie przypomina lekko sosnę i kamforę. Kupiłam ze względu na właściwości wspomagające leczenie żył/żylaków.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj