Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek lawendowy (Bułgaria) Wydrukuj ofertę

Olejek lawendowy z Bułgarii wyróżnia się delikatnym, lekkim kwiatowym zapachem.  Posiada niesamowite właściwości relaksujące ciało oraz umysł.  Oprócz tego działa bakteriobójczo, grzybobójczo i owadobójczo.  Stosowany w pielęgnacji skóry wygładza ją, zmniejsza zmarszczki oraz ogranicza nadprodukcję łoju.

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 17.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek lawendowy (Bułgaria)

Skład INCI/Ingredients: Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Linalool*, Limonene*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Bułgaria

Olejek lawendowy z Bułgarii jest otrzymywany ze świeżych główek kwiatów lawendy. Jest lekkim żółtym płynem, posiadającym charakterystyczną nutę kwiatowo-lawendową. Wyróżnia się delikatnym, lekkim kwiatowym zapachem. Olejek lawendowy posiada niesamowite właściwości relaksujące ciało oraz umysł. Olejek lawendowy z Bułgarii wykazuje właściwości uspokajające, przeciwdepresyjne, przywraca równowagę, spokojny sen i łagodzi napięcia nerwowe. Olejek lawendowy równoważy emocje, podnosi na duchu oraz pomaga przywrócić wewnętrzną harmonię.  Oprócz tego działa bakteriobójczo, grzybobójczo i owadobójczo (dodatkowo łagodzi skutki ukąszeń, odstrasza mole i inne owady). Przyspiesza gojenie ran i podrażnień (także słonecznych). Polecany przy reumatyzmie, a także bólach ucha. Stosowany w pielęgnacji skóry wygładza ją, zmniejsza zmarszczki oraz ogranicza nadprodukcję łoju.

Zastosowanie:

  • Polecany do pielęgnacji skóry wrażliwej i podrażnionej.
  • Wykazuje działanie antyseptyczne, reguluje wydzielanie serum i pomocny w leczeniu drobnych ran (zawiera taniny). Często stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry i egzemy.
  • Działa przeciwstarzeniowo i ochronnie.
  • Jest też polecany do kompozycji do włosów farbowanych, ponieważ sprawia, iż barwnik utrzymuje się wtedy dłużej we włosach, a także do włosów z łupieżem.

Dodatkowo warto użyć go w kąpieli aromaterapeutycznej, która zadziała odprężająco, do masażu ciała, ale także do masażu głowy w okolicach skroni. Polecany także do moczenia stóp, zimnego kompresu (na czoło lub kark), często dodawany do olejów bazowych.

Dobrze się komponuje z olejkiem:  Cytrynowym, cyprysowym, z drzewa herbacianego, z rozmarynowym, cydrowym, eukaliptusowym, z grejpfrutowym i miętowym.

Uwagi: Nie istnieją właściwie żadne przeciwwskazania podczas stosowania olejku lawendowego. Można go nawet stosować w formie nierozcieńczonej, ale oczywiście z zachowaniem wszelkich środków ostrożności.

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Linalool*, Limonene*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Bułgaria
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Monika

11-11-2016
CUDNY!!! dodaję do zwykłego kremu nivea a efekt i tak jest powalający :) skóra widocznie gładsza już po pierwszym użyciu, zmiany skórne przygasły - po prostu doskonały olejek !!!
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj