Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Węgiel aktywny bambusowy Wydrukuj ofertę

Nowość

Węgiel aktywny bambusowy ECOSPA jest w 100% naturalnym węglem pozyskiwanym ze źródła odnawialnego. Przeznaczony do pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej i mieszanej, a także do pielęgnacji przetłuszczającej się skóry głowy.

Skład INCI: Charcoal Powder
Dozowanie: 0,01 - 1%
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 5.50 zł / 10 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Węgiel aktywny bambusowy

Skład INCI/Ingredients: Charcoal Powder

Węgiel aktywny bambusowy ECOSPA jest otrzymywany z bambusa Moso - najszybciej rosnącej rośliny na świecie. Ze względu na to, że bambus jest też źródłem odnawialnym, pozyskiwanie węgla bambusowego jest przyjazne środowisku. Bambus do produkcji węgla aktywnego jest zbierany co 5 lat, następnie jest poddawany procesowi spalania w temperaturze powyżej 1000 °C i dokładnie rozdrabniany.

Węgiel aktywny bambusowy ECOSPA występuje w postaci czarnego, drobno zmielonego proszku o wysokiej czystości i dużej powierzchni sorpcyjnej (powyżej 200 m2/g). Nie jest rozpuszczalny w wodzie i rozpuszczalnikach organicznych, w kosmetykach tworzy zawiesinę. Jest w 100% naturalny, wolny od GMO i zaakceptowany przez jednostki certyfikujące ECOCERT i COSMOS.

Zalecane dozowanie: 0,01 - 1%.

Właściwości kosmetyczne węgla aktywnego bambusowego:

Węgiel aktywny bambusowy ECOSPA doskonale sprawdzi się jako składnik kosmetyków do pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej, mieszanej i zanieczyszczonej. Delikatnie usuwa zrogowaciałe komórki naskórka, absorbuje nadmiar sebum, wspomaga usuwanie zanieczyszczeń, wygładza skórę i poprawia jej koloryt. Posiada właściwości przeciwzapalne, jest łagodny dla skóry. Węgiel bambusowy jest naturalnym absorbentem - pochłania zanieczyszczenia nie tylko z powierzchni skóry, ale też z powierzchni zębów. Dzięki temu świetnie sprawdza się w pastach do zębów o działaniu wybielającym.

Zastosowanie:

  • Jest popularnym składnikiem maseczek oczyszczających DIY do cery tłustej i trądzikowej. Może być stosowany w połączeniu z glinkami, z mikronizowaną zieloną herbatą, z algami lub z błotem z Morza Martwego.

  • W połączeniu z bazą kremową EKOLOGICZNĄ i ekstraktem z prawoślazu tworzy oczyszczającą maseczkę do cery przesuszonej lub wrażliwej z zaskórnikami. 

  • Służy jako składnik peelingów korundowych, cukrowych lub solnych. Może być stosowany do twarzy i do ciała.

  • Znajduje zastosowanie jako składnik wybielających past do zębów DIY. Np. w połączeniu z olejem kokosowym i odrobiną sody spożywczej.

  • Jest popularnym składnikiem mydeł oczyszczających.

  • Stosuje się go w oczyszczających żelach do twarzy.

  • Może być stosowany w oczyszczających szamponach i maseczkach do przetłuszczającej się skóry głowy.

Uwagi: Podczas przygotowania kosmetyków z węglem aktywnym bambusowym nie należy przekraczać zalecanych stężeń podanych w opisie produktu. Ze względu na wysoki stopień mikronizacji, węgiel zastosowany w stężeniu powyżej 1% może nietrwale zmieniać kolor skóry i włosów. Nie stosować w postaci czystej.

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj