Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Łagodzące serum do cery wrażliwej pod maskę algową peel-off

Łagodzące serum zawiera najlepsze składniki przeznaczone do pielęgnacji skóry wrażliwej. Hydrolat bławatkowy usuwa obrzęki, działa przeciwzapalnie, łagodząco, detoksykująco i chłodząco. Ekstrakt z prawoślazu posiada właściwości zmiękczające, przeciwzapalne, emoliencyjne, poprawiające nawilżenie skóry. Polecany jako składnik produktów łagodzących dla wrażliwej skóry. D-pantenolem jest silnym preparatem o działaniu przeciwzapalnym, łagodzącym. Serum może być stosowane pod maskę algową peel-off, albo jako serum do codziennej pielęgnacji skóry wrażliwej.

   

  Porcja na 10 ml kosmetyku butelki szklanej z kroplomierzem 10ml.

 
składniki % ilość na ok. 10ml kosmetyku
Hydrolat bławatkowy EKOLOGICZNY 80% 8ml (8 łyżek miarowych poj. 1ml)
Ekstrakt z prawoślazu (Marshmallow) EKOLOGICZNY  10% 1ml (1 łyżka miarowa poj. 1ml)
Prowitamina B5 – D-pantenol  10%

1ml  (1 łyżka miarowa poj. 1ml)

Eco konserwant - płynny    2 krople

 

 
Użyteczne informacje:
 
 
Akcesoria przydatne do zrobienia receptury:
 
Waga
 
Sposób przygotowania:
 
(1) Odmierz i dodaj do zlewki po kolei wszystkie składniki, dokładnie wymieszaj.
(2) Zawartość zlewki przelej do butelki z kroplomierzem 10ml.
 
 
Instrukcja użycia:
 
(2) Stonizuj skórę twarzy ulubionym hydrolatem. Może to być hydrolat bławatkowy użyty w recepture.
(3) Wykonując kuliste ruchy, delikatnie masując skórę opuszkami palców, rozprowadź serum po twarzy, szyi i dekolcie omijając oczy i usta. 
(4) Na serum możesz zaaplikować maskę algową peel-off albo swój ulubiony krem. Może to być np. krem z bazy kremowej EKOLOGICZNEJ.
 
 
 
Przechowywanie stosowanie termin przydatności
w lodówce

pod maskę algową peel-off lub jako serum do codziennej pielęgnacji 

6 tygodni

 

 

Produkty w recepturze

Cena wybranych produktów: 199,99 zł

Wszystkie produkty do koszyka
Wszystkie produkty do koszyka
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj