Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Ekstrakt CO2 z nasion granatu EKOLOGICZNY Wydrukuj ofertę

Ekstrakt CO2 z nasion granatu EKOLOGICZNY posiada właściwości przeciwobrzękowe, regenerujące, łagodzące, antyoksydacyjne, poprawia elastyczność. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery dojrzłej, wrażliwej, alergicznej, naczyniowej.

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 14.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Ekstrakt CO2 z nasion granatu EKOLOGICZNY
Skład INCI/Ingredients: Punica Granatum (Pomegranate) Seed Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract

Ekstrakt CO2 z nasion granatu EKOLOGICZNY jest pozyskiwany z ekologicznych suszonych nasion granatowca Punica granatum metodą ekstrakcji nadkrytycznym dwutlenkiem węgla. Jest to nowoczesna i kosztowna metoda, dzięki której uzyskany ekstrakt zachowuje wszystkie cenne właściwości, najlepszą jakość, ma bardziej wyrazisty i świeży zapach. W ten sposób można pozyskiwać nawet najbardziej niestabilne w podwyższonych temperaturach składniki, zachowując ich czystość i świeżość. 

Ekstrakt CO2 z nasion granatu to 100% naturalny ekstrakt całkowity, co oznacza, że zawiera w składzie wszystkie lipofilowe (rozpuszczalne w tłuszczach) składniki, które udaje się uzyskać za pomocą ekstrakcji nadkrytycznym CO2. Jest produktem ekologicznym, certyfikowanym przez COSMOS. Odpowiada wymaganiom Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie środków aromatyzujących. Zawiera w składzie niewielką ilość ekstraktu CO2 rozmarynowego, który pełni rolę antyoksydantu chroniącego olej przed jełczeniem. Jest żółtym olejem o lepkiej konsystencji. Rozpuszcza się w tłuszczach. W celu otrzymania 1 kg ekstraktu CO2 z nasion granatu używa się ok. 8,5 - 12,5 kg surowca roślinnego.

Zalecane dozowanie: 1 - 15% 

Właściwości kosmetyczne ekstraktu CO2 z nasion granatu:

Ekstrakt CO2 z nasion granatu jest unikalnym surowcem kosmetycznym, ponieważ jego głównym składnikiem jest kwas punikowy (60%). W składzie tego ekstraktu znajdziemy również sprzężony kwas linolenowy, tokoferole, sterole i skwalen.

Ze względu na zawartość powyższych składników ekstrakt CO2 z nasion granatu może być stosowany w kosmetykach do cery naczyniowej, wrażliwej i alergicznej, dojrzałej i suchej. Ekstrakt zapobiega starzeniu się skóry, walczy z już obecnymi oznakami starzenia się, poprawia elastyczność skóry, wspomaga jej regenerację. Granat jest świetnym antyoksydantem, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną, poprawia kondycję naczyń krwionośnych, działa przeciwobrzękowo. Ekstrakt CO2 z nasion granatu wykazuje działanie przeciwzapalne, dlatego można go stosować w kosmetykach dla skóry trądzikowej, problematycznej (z egzemami).

Zastosowanie:

  • W kosmetykach do cery dojrzałej, naczyniowej, alergicznej, wrażliwej, problematycznej - w kremach, serum, piankach i żelach do mycia, maseczkach itd.
  • W kosmetykach do pielęgnacji ciała - w balsamach, peelingach, musach do ciała.
  • W kosmetykach do opalania i po opalaniu.
  • W oliwkach do masażu relaksującego i ujędrniającego.
  • W kosmetykach do skóry podrażnionej - np. po depilacji lub po zabiegach kosmetycznych.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj