Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Ekstrakt z prawoślazu (Marshmallow) ekologiczny

Ekstrakt z prawoślazu certyfikowany przez COSMOS, standaryzowany na zawartość min. 100 ppm flawonoidoów. Posiada działanie zmiękczające, przeciwzapalne, poprawiające nawilżenie skóry. Polecany jako składnik produktów łagodzących dla wrażliwej skóry. Stosuj w serum w połączeniu z kwasem hialuronowym. Dodaj kilka kropli do maseczki, kremu lub toniku.

Dozowanie: 0.1 - 4.0%

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 4.80 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Powiązane receptury Pokaż więcej

Produkty podobne

Ekstrakt z prawoślazu (Marshmallow) ekologiczny

Skład INCI/Ingredients: Glycerin, Aqua, Althaea Officinalis Root Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.
Kraj pochodzenia: Hiszpania

Ekologiczny ekstrakt z prawoślazu (marshmallow) ECOSPA pozyskiwany z korzenia rośliny , pochodzącej z upraw organicznych. Standaryzowany ekstrakt w medium gliceryny i wody (50:50), certyfikowany przez COSMOS.

Zalecane dozowanie: 0,1 – 4%.

Właściwości ekstraktu z prawoślazu:

Wyjątkowość ekstraktu prawoślazu ECOSPA związana jest z obecnością śluzów w korzeniu prawoślazu, sprawiających, że jest  wykorzystywany w produktach o właściwościach zmiękczających, przeciwzapalnych, chroniących błony śluzowe. Ekstrakt poprawia nawilżenie skóry poprzez działanie jako inhibitor hialuronidazy - enzymu odpowiedzialnego za degradację kwasu hialuronowego i innych mukopolisacharydów tkanki łącznej. Jego efektywność została udowodniona testami.

Zastosowanie:

  • Sprawdzi się jako składnik kosmetyków do pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej, podrażnionej. Może być dodawany do toników, serum, pianek, mleczek, kremów itd.

  • Bardzo chętnie wykorzystywany w kosmetykach po opalaniu.

  • Jest dodawany do szamponów, maseczek, balsamów, serum do włosów.

  • Znajduje zastosowanie w naturalnych płynach do higieny intymnej.

  • Jest często stosowany jako główny składnik w żelowych maseczkach.

  • Jest popularnym składnikiem żeli pod prysznic.

 

Skład INCI: Glycerin, Aqua, Althaea Officinalis Root Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.
Postać: Ekstakt wodno-glicerynowy (50:50).
Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w wodzie.
Zalecane dozowanie: 0.1 - 4.0%
Gęstość:  1.15 g/ml
Zastosowanie: Kosmetyki nawilżające, łagodzące, regenerujące, produkty do higieny intymnej.

 

Hanna

06-03-2014
Świetny dodatek do żelu pod prysznic, skóra jest zauważalnie gładsza i bardziej nawilżona już po pierwszym zastosowaniu.

Piotr

21-05-2015
Z uwagi na suchą skórę wiele składników już przetestowałem. Ten dodany do bazy balsamowej rewelacyjnie poprawia nawilżenie skóry już po jednorazowej aplikacji. Polecam.

Nina

10-03-2016
Pięknie łagodzi i nawilża. Pozostawia jednak wyczuwalną lepką warstwę dlatego, albo dodaje dwie krople do maseczki i zmywam, albo do jakiegoś mazidła na noc.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj