Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Emulgator do olejków myjących Wydrukuj ofertę

Emulgator do olejków myjących to w 100% naturalny emulgator pochodzenia roślinnego. Nadaje się do robienia olejków myjących do demakijażu lub pod prysznic.   

Dozowanie: 1 - 10%

Ocena (4 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 19.60 zł / 100 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Emulgator do olejków myjących

Emulgator do olejków myjących to w 100% naturalny roślinny emulgator, który nadaje się również  do przygotowania emulsji o niskiej lepkości metodą na zimno. Emulgator spełnia wymagania jednostek certyfikujących ECOCERT i COSMOS. Jest jasnożółtą cieczą o wysokiej lepkości.

Zalecane dozowanie: 1 - 10%.

Właściwości emulgatora do olejków myjących:

Emulgator do olejków myjących w kombinacji z olejami tworzy hydrofilny olejek do demakijażu lub pod prysznic, który w połączeniu z wodą przekształca się w białą emulsję. Olejek myjący DIY może być wykorzystywany jako pierwszy krok dwuetapowego demakijażu. Jako drugi krok można zastosować żel lub piankę myjącą przygotowaną z bazy detergentowej.

Najprostszym sposobem na wykonanie nawilżająco-regenerującego balsamu do ciała jest wymieszanie wybranego oleju z emulgatorem do olejków myjących . Uzyskaną mieszankę nakładaj na lekko wilgotną po kąpieli skórę. W połączeniu z wodą, która pozostaje na skórze po kąpieli, olejek przekształca się w białą emulsję, która lekko rozprowadza się po skórze. 

Zastosowanie:

  • W stężeniu ok. 5 - 6% służy jako emulgator w samoemulgujących balsamach po kąpieli. Żeby wykonać samoemulgujący balsam-olejek po kąpieli wystarczy dodać do ulubionego oleju 5 - 6% emulgatora i dokładnie wymieszać. Balsam trzeba aplikować na lekko wilgotną po kąpieli skórę. W połączeniu z wodą olejek się emulguje i tworzy emulsję.

  • W stężeniu 6 - 7% jest stosowany jako składnik emulsji do nasączania chusteczek.

  • W stężeniu 8 - 10% stosuje się go jako emulgator do zrobienia olejków myjących do demakijażu lub pod prysznic. Olejek do demakijażu stosuj na twarz omijając okolice oczu, jeśli oczy są wrażliwe.

Specyfikacja

Skład INCI Glyceryl Citrate/Lactate/Linoleate/Oleate, Polyglyceryl-4 Cocoate, Polyglyceryl-3 Caprate, Glyceryl Caprylate
Postać ciecz o wysokiej lepkości
Temp. topnienia / rozpuszczalność Rozpuszcza się na zimno w tłuszczach
Zalecane stężenie 1 - 10%
HLB bd.
 

 

Claudia

03-12-2017
pieką od niego oczy

Claudia

03-12-2017
pieką od niego oczy (w poprzednim komentarzu dalam przez przypadek za duzo gwiazdek) Nawet gdy mam mocno zacisniete oczy podczas demakijazu to przedostaje sie do nich i powoduje podrażnienie

Patrycja

28-12-2017
Poprzednia opinia powinna mieć jedną gwiazdkę, a nie pięć. Niestety mój błąd.

Patrycja

28-12-2017
Jest to moja pierwsza, negatywna opinia na temat surowca Eco Spa. Kupuję w tym sklepie odkąd pamiętam, być może nawet od początku jego istnienia i nigdy nie byłam zawiedziona. Do czasu, gdy kupiłam ten emulgator. Moim zdaniem nie emulguje. Właściwie nie ma żadnego efektu po jego dodaniu :( Jestem bardzo zawiedziona.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj