Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat cynamonowy Wydrukuj ofertę

Nowość

Hydrolat cynamonowy ECOSPA jest otrzymywany w procesie destylacji parą wodną kory cynamonowca cejlońskiego z uprawy ekologicznej. Może być stosowany do pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej i mieszanej.

Skład INCI: Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract 
Jakość: hydrolat pozyskiwany poprzez destylację parą wodną, koncentracja 1:1
Kraj pochodzenia: Francja
Dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.
 
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 12.50 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat cynamonowy
Skład INCI/Ingredients: Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract

Hydrolat cynamonowy ECOSPA jest otrzymywany w trakcie destylacji parą wodną kory ekologicznego cynamonowca cejlońskiego Cinnamomum zeylanicum. Hydrolat pozyskiwany jest we Francji z surowca pochodzącego z Madagaskaru, z uprawy ekologicznej certyfikowanej przez Ecocert. Do wyprodukowania 1 l hydrolatu destylarnia używa 1 kg cynamonu. Koncentracja 1:1 świadczy o bardzo dobrej jakości końcowego produktu. Nie zawiera konserwantów, dlatego powinien być przechowywany w chłodnym miejscu poniżej 14 st. C (lodówce).

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne hydrolatu cynamonowego:

Hydrolat cynamonowy ECOSPA jest przeznaczony do cery trądzikowej, tłustej i mieszanej. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry głowy, przyspiesza porost włosów, działa przeciwłupieżowo. Cynamon pobudza krążenie krwi i limfy, dlatego może być wykorzystywany w kosmetykach antycellulitowych. Hydrolat cynamonowy wykazuje działanie tonizujące, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne. Zapach cynamonu działa stymulująco, pobudza apetyt. 

Zastosowanie:

  • Samodzielnie, jako tonik do twarzy, szyi i dekoltu.
  • W kosmetykach do cery trądzikowej, tłustej, mieszanej – w maskach, tonikach, kremach, serum.
  • W kosmetykach o działaniu antycellulitowym - maskach, okładach, balsamach.
  • W kosmetykach do włosów tłustych i z łupieżem - płukankach, wcierkach, mgiełkach, szamponach, odżywkach, maskach.
  • Do rozrabiania maseczek proszkowych (np. glinkowych lub algowych).
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj