Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat jałowcowy z jagód EKOLOGICZNY Wydrukuj ofertę

Hydrolat jałowcowy z jagód EKOLOGICZNY posiada działanie sebostatyczne, przeciwzapalne, bakteriostatyczne, przeciwobrzękowe i antycellulitowe. Może być stosowany do pielęgnacji cery tłustej, mieszanej, trądzikowej, a także w kosmetykach pod oczy i na cellulit. 

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 10.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat jałowcowy z jagód EKOLOGICZNY
Skład INCI/Ingredients: Juniperus Communis Berry Water

Hydrolat jałowcowy z jagód ECOSPA to w 100% naturalny hydrolat, który nie zawiera w składzie konserwantów. Hydrolat jest pozyskiwany poprzez destylację parą wodną jagód jałowca Juniperus communis. Posiada świeży, ziołowy zapach. Do produkcji 1 l hydrolatu używa się min. 1 kg jagód jałowca. Powinien być przechowywany w lodówce.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne hydrolatu jałowcowego z jagód:

Hydrolat jałowcowy z jagód ECOSPA wykazuje działanie sebostatyczne (ogranicza wydzielanie sebum), działa oczyszczająco i bakteriostatycznie, walczy ze stanami zapalnymi. Hydrolat wspomaga likwidację tzw. worków pod oczami, działa przeciwobrzękowo. Hydrolat jałowcowy to jeden z najpopularniejszych hydrolatów wspomagających walkę z cellulitem, pomaga w odprowadzaniu nadmiaru płynów. Hydrolat jałowcowy z jagód sprawdzi się w pielęgnacji cery tłustej, mieszanej, trądzikowej, do pielęgnacji okolic pod oczami, a także w kosmetykach antycellulitowych. Może być stosowany do pielęgnacji stóp.

Zastosowanie:

  • Służy jako składnik kosmetyków do cery tłustej, mieszanej, trądzikowej.
  • Może być stosowany samodzielnie lub jako składnik toników DIY.
  • Znajduje zastosowanie w naturalnych dezodorantach.
  • Ze względu na działanie przeciwobrzękowe może być stosowany w kosmetykach pod oczy - kremach, serum, żelach.
  • Może być stosowany w balsamach antycellulitowych.
  • Służy jako składnik kosmetyków do pielęgnacji stóp.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj