Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat lawendowy ekologiczny (z konserwantem) Wydrukuj ofertę

Nowość

Hydrolat lawendowy ekologiczny (z konserwantem) jest otrzymywany poprzez destylację parą wodną świeżej lawendy wąskolistnej Lavandula angustifolia. Może być stosowany do pielęgnacji każdego rodzaju cery, przede wszystkim mieszanej, tłustej, trądzikowej, wrażliwej i dojrzałej. Posiada ziołowy zapach.

Skład INCI: Lavandula Angustifolia Flower Water, Potassium Sorbate, Citric Acid
Jakość: hydrolat ekologiczny pozyskiwany poprzez destylację parą wodną, koncentracja 1:1
Kraj pochodzenia: Francja
Dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 10.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat lawendowy ekologiczny (z konserwantem)
Skład INCI/Ingredients: Lavandula Angustifolia Flower Water, Potassium Sorbate, Citric Acid

Hydrolat lawendowy ekologiczny (z konserwantem) ECOSPA jest pozyskiwany w trakcie destylacji parą wodną świeżych kwiatów lawendy Lavandula angustifolia pochodzącej z ekologicznych francuskich upraw. Do wyprodukowania 1 l hydrolatu destylarnia używa 1 kg surowca roślinnego. Koncentracja 1:1 świadczy o bardzo dobrej jakości końcowego produktu. Hydrolat jest certyfikowany przez Ecocert. Zawiera w składzie system konserwujący akceptowany przez tę jednostkę certyfikującą. Posiada ziołowy zapach.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne hydrolatu lawendowego:

Hydrolat lawendowy to jeden z najbardziej uniwersalnych hydrolatów. Lawenda koi i łagodzi podrażnioną skórę, działa przeciwzapalnie, oczyszczająco, przeciwobrzękowo, bakterio- i grzybostatycznie. Tonizuje, odświeża, daje uczucie napięcia skóry. Działa regenerująco, poprawia kondycję cery dojrzałej. Naturalne substancje zawarte w hydrolacie zmniejszają łupież i łagodzą przesuszoną skórę głowy. Zapach lawendy relaksuje umysł, poprawia nastrój i jakość snu. Hydrolat lawendowy sprawdzi się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry, a także w pielęgnacji przetłuszczających się włosów i skóry głowy dotkniętej problemem łupieżu.

Zastosowanie:

  • Samodzielnie, jako tonik do twarzy, szyi i dekoltu.
  • W kosmetykach do cery mieszanej, tłustej, trądzikowej, ale też dojrzałej i normalnej – w maskach, tonikach, kremach, serum.
  • W kosmetykach po goleniu (redukuje podrażnienia i zapobiega wrastaniu włosków).
  • W kosmetykach do włosów tłustych i z łupieżem - płukankach, wcierkach, mgiełkach, szamponach, odżywkach, maskach.
  • W kosmetykach do pielęgnacji skóry po opalaniu.
  • Do rozrabiania maseczek proszkowych (np. glinkowych lub algowych).
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj