Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat sosnowy ekologiczny

Hydrolat sosnowy przeznaczony jest do pielęgnacji cery trądzikowej, odżywia i nawilża skórę. Dzięki obecności siarki, wzmacnia włosy i paznokcie. Ogranicz wydzielanie potu. Wypróbuj go w recepturach kosmetycznych lub użyj jako tonik do twarzy i ciała.

Zalecane stężenie: do 100%

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 10.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat sosnowy ekologiczny

Hydrolat sosnowy ekologiczny to naturalny hydrolat otrzymywany poprzez destylację parą wodną igieł sosny (Pinus sylvestris). Hydrolat posiada certyfikat Ecocert i jest w 100% czysty, bez żadnych dodatków. Hydrolat powinien być przechowywany w lodówce, bez dostępu światła.

Właściwości i działanie hydrolatu sosnowego

Hydrolat sosnowy to bogate źródło flawonoidów, oraz witaminy C, które wykazują właściwości antyoksydacyjne. Dzięki czemu  chronią skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i działają odmładzająco i rozświetlająco. Obecność garbników oraz kwasów ferulowych zapewnia przeciwbakteryjne oraz przeciwzapalne właściwości hydrolatu. Hydrolat sosnowy wzmacnia włosy i paznokcie, co wiąże się z obecnością siarki w tym cennym kosmetycznie surowcu. Ogranicza wydzielanie potu, dzięki czemu sprawdzi się jako kosmetyk do pielęgnacji stóp oraz jako składnik naturalnego dezodorantu.

Zalecane stężenie

Do 100 %, może być użyty bezpośrednio na skórę.

Sposób użycia

Hydrolat ma właściwości hydrofilowe, łączy się z fazą wodną. Może stanowić dodatek do bazy kremowej lub balsamowej,  emulsji robionej od podstaw lub w czystej postaci jako tonik do twarzy lub włosów.

Zastosowanie

Włosy

  • W naturalnych kosmetykach do pielęgnacji włosów zniszczonych, łamliwych

Twarz

  • Znajduje zastosowanie głównie w kosmetykach przeciwtrądzikowych i sebostatycznych, przeznaczonych do pielęgnacji skóry trądzikowej, mieszanej i tłustej
  • Samodzielnie, jako tonik do cery problematycznej.
  • W kremach przeciwzmarszczkowych

Ciało

  • W kosmetykach do pięlegnacji stóp oraz jako składnik dezodorantów.

Uwagi

Wprowadzać do kosmetyków  w 3 fazie (poniżej 40 st. C), nie podgrzewać.
Nie stosować u kobiet w ciąży.

Specyfikacja

Pełny skład INCI Pinus sylvestris leaf water
Kraj pochodzenia Francja
Metoda pozyskiwania Destylowany parę wodną.
Jakość 100% czysty, certyfikat ECOCERT.
Postać Bezbarwny płyn o charakterystycznym zapachu
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie.
Zalecane dozowanie do 100%
Gęstość 1,0 g/ml
pH 3 - 5
Przechowywanie Przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Trwałość 2 miesiące od otwarcia butelki

 

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj