Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat z bambusa ekologiczny

Hydrolat z bambusa ekologiczny przeznaczony jest do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej oraz podrażnionej.  Dzięki dużej ilości krzemionki, skóra staje się miła i przyjemna w dotyku. Użyj go jako tonik do twarzy lub dodaj do fazy wodnej receptury.

Zalecane stężenie: do 100%

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 11.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat z bambusa ekologiczny

Hydrolat bambusowy ekologiczny to naturalny hydrolat otrzymywany poprzez destylację z parą wodną pędów bambusa Phyllostachys reticulata. Do otrzymania 100 litów hydrolatu wykorzystuje się 5 kg pędów.  Hydrolat posiada certyfikat Ecocert. Hydrolat powinien być przechowywany w lodówce, bez dostępu światła.

Zalecane stężenie

Do 100 %, może być użyty bezpośrednio na skórę.

Sposób użycia

Hydrolat ma właściwości hydrofilowe, łączy się z fazą wodną. Może stanowić dodatek do bazy kremowej lub balsamowej,  emulsji robionej od podstaw lub w czystej postaci jako tonik do twarzy lub włosów.

Właściwości i działanie hydrolatu z bambusa

Hydrolat z bambusa zawiera duże ilości krzemionki. Powoduje, że skóra staje się miła i przyjemna w dotyku. Ze względu na obecność tego związku wykazuje również właściwości matujące ( adsorbuje sebum), dodatkowo chroni skórę przed utratą wilgoci powstrzymując proces starzenia. Hydrolat zawiera dużo witaminy C, dzięki czemu wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne i rozświetlające skórę. Dzięki zawartości aminokwasów, cukrów oraz białek bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę.

Zastosowanie

Włosy

  • W naturalnych szamponach do pielęgnacji włosów normalnych, nadaje im połysk i elastyczność.

Twarz

  • W kremach i balsamach do twarzy i ciała, pozostawia skórę matową i aksamitną
  • Jako tonik lub w kremach do pielęgnacji cery suchej i dojrzałej.

Ciało

  • W kosmetykach ujędrniających i nawilżających skórę ciałą, pozostawiając aksamitne wykończenie

 

 

Specyfikacja

Pełny skład INCI Bambusa vulgaris leaf extract
Kraj pochodzenia Francja
Metoda pozyskiwania Destylowany parę wodną.
Jakość 100% czysty, certyfikat ECOCERT.
Postać Bezbarwny płyn o charakterystycznym zapachu
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie.
Zalecane dozowanie do 100%
Gęstość 1,0 g/ml
pH 3 - 5
Przechowywanie Przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Trwałość 2 miesiące od otwarcia butelki

 

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj