Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat z czystka ekologiczny (z konserwantem) Wydrukuj ofertę

Nowość

Hydrolat z czystka ekologiczny (z konserwantem)  jest otrzymywany poprzez destylację parą wodną czystka Cistus ladaniferus. Sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej, mieszanej, z bliznami i przebarwieniami. Posiada ziołowy zapach.

Skład INCI: Cistus Ladaniferus Leaf/Stem Water, Potassium Sorbate, Citric Acid
Jakość: hydrolat ekologiczny pozyskiwany poprzez destylację parą wodną, koncentracja 1:1
Kraj pochodzenia: Francja
Dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 13.50 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat z czystka ekologiczny (z konserwantem)
Skład INCI/Ingredients: Cistus Ladaniferus Leaf/Stem Water, Potassium Sorbate, Citric Acid

Hydrolat z czystka ekologiczny (z konserwantem) ECOSPA pozyskuje się w trakcie destylacji parą wodną czystka Cistus ladaniferus. Do wyprodukowania 1 l hydrolatu destylarnia używa 1 kg czystka. Koncentracja 1:1 świadczy o bardzo dobrej jakości końcowego produktu. Hydrolat z czystka ECOSPA  jest certyfikowany przez Ecocert. Zawiera w składzie system konserwujący akceptowany przez tę jednostkę certyfikującą. Ma ziołowy zapach.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne hydrolatu z czystka:

Hydrolat z czystka ECOSPA wykazuje intensywne właściwości oczyszczające, przeciwzapalne i delikatnie ściągające. Sprawdza się w pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej i mieszanej, z rozszerzonymi ujściami gruczołów łojowych (tzw. porami), bliznami, przebarwieniami i przetłuszczającą się strefą T. Wykazuje dobre właściwości ujędrniające, dlatego może być stosowany również w kosmetykach do cery dojrzałej. Tonizuje, wspomaga proces regeneracji skóry (np. po opalaniu lub po zabiegach z użyciem kwasów), działa przeciwzmarszczkowo

Zastosowanie:

  • Samodzielnie, jako tonik lub mgiełka do twarzy, szyi i dekoltu.
  • W wodach i lotionach po goleniu.
  • W kosmetykach do cery mieszanej, tłustej, trądzikowej i dojrzałej  – w maskach, tonikach, kremach, serum, żelach myjących.
  • W kosmetykach do pielęgnacji skóry po opalaniu.
  • Do rozrabiania maseczek proszkowych (np. glinkowych lub algowych).
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj