Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Masło murumuru nierafinowane Wydrukuj ofertę

Masło murumuru z lasów Amazonii tłoczone na zimno i nierafinowane.* Doskonale poprawia nawilżenie, wygładza skórę i poprawia jej elastyczność.  Nadaje połysk balsamom do ust.

 

Skład INCI: Astrocaryum Murumuru Seed Butter            
Dozowanie: od 1%
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 29.90 zł / 100 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Masło murumuru nierafinowane

Skład INCI / Ingredients: Astrocaryum Murumuru Seed Butter        

Masło murumuru ECOSPA pozyskiwane jest z nasion dziko rosnącej palmy Astrocaryum murumuru w rejonach Amazonii.* Otrzymywane jest w wyniku tłoczenia na zimno, jest nierafinowane, posiada charakterystyczny zapach i odcień. Temperatura topnienia muru-muru wynosi ok. 33 st. C będzie więc rozpuszczać się po zetknięciu ze skórą. Jest bogate w witaminę A i  kwasy tłuszczowe: laurynowy, mirystynowy, i oleinowy.

Zalecane dozowanie: od 1%.

Właściwości kosmetyczne masła murumuru:

Masło murumuru pielęgnuje ciało i włosy.  Doskonale poprawia nawilżenie, wygładza skórę i poprawia jej elastyczność.  Samo masło może być używane jako balsam lub też w połączeniu z innymi masłami i olejami np. jako składnik musu do ciała. Muru-muru można również łączyć z innymi z masłami np. nilotica w celu podwyższenia temperatury topnienia (szczególnie w lato niektóre masła robią się półpłynne). Ze względu na dużą zawartość nasyconych krótkołancuchowych kwasów tłuszczowych muru-muru działa ochronnie na skórę chroniąc ją przed niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi (mróz, słońce, wiatr).

Zastosowanie:

  • Jest stosowane jako dodatek wzbogacający kosmetyki do pielęgnacji włosów – maski i odżywki, mieszanki do olejowania.

  • Dobrze sprawdza się w kosmetykach do pielęgnacji przesuszonej, dojrzałej i odwodnionej skóry twarzy.

  • Stanowi świetny dodatek do balsamów, masełek, musów, lotionów do cery przesuszonej i podrażnionej po opalaniu.

  • Sprawdza się jako składnik kosmetyków do pielęgnacji ust – masełek, balsamów, pomadek.

  • Może być stosowane w kosmetykach dla kobiet w ciąży.

  • Może być składnikiem naturalnych mydeł.

  • Jest dodawane do kosmetyków dezodorujących.

 

*Zbiory owoców z dzikich upraw w rejonie Amazonii dają zatrudnienie miejscowej ludności oraz przyczyniają się do zmniejszenia wycinki tropikalnej roślinności (lasy tropikalne stają się odnawialnym źródłem owoców).

Specyfikacja

Skład INCI Astrocarya murumuru seed butter
Metoda ekstrakcji tłoczenie na zimno
Postać stała 
Zalecane stężenie 10 - 100%
Temp. topnienia około 33 st. C
Przechowywanie w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu, z dala od słońca

 

Agnieszka

12-03-2014
Uzywam masla jako skladnik do kremów, oraz bezpośrednio na skore. Dobrze się wchlania, nawilza posiada delikatny zapach. Na razie sprawdza się dobrze :-)

Barbara

20-04-2015
Bardzo dobre masło bezpośrednio na twarz , pomimo że jest bardzo twarde , najpierw rozpuszczam , przelewam do słoiczka i można używać , jako alergik polecam ,świetnie nawilża , goi skórę , zapach nie podrażnia , do włosów stosuję w czasie kąpieli .,

Joanna

23-01-2018
Samo masło jest w porządku, jest dość twarde, choć nie tak, jak kakaowe. Zrobiłam na jego bazie krem do rąk z lanoliną z olejem migdałowym. Szybko się wchłania i nawilża. Niestety zapach samego masła nie do końca mi pasuje, nie jest bardzo przeszkadzający, ale zdecydowanie wolę zapach cupuacu.

zainteresowana

16-05-2018
czy ja mogę tym masłem smarować bezpośrednio ciało czy muszę z czymś mieszać a jeśli tak to czy mogę dodawać do niego olejki eteryczne np pomarańczowy
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj