Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej aloesowy Wydrukuj ofertę

Olej z aloesu otrzymywany jest poprzez macerację liści aloesu (Aloe Barbadensis) w oleju słonecznikowym. Macerat na koniec jest tylko filtrowany aby zachować wszystkie cenne składniki. Posiada silne działanie nawilżające, zmiękczające i przeciwutleniające. Polecany jest do pielęgnacji cery zmęczonej, dojrzałej, wrażliwej i przesuszonej.

Skład INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis Extract
Dozowanie: 2 - 10%

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 25.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej aloesowy (macerat z liści aloesu)

Skład INCI / Ingredients : Helianthus Annuus Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis Extract
Kraj pochodzenia: Hiszpania

Olej aloesowy pozyskiwany jest metodą maceracji liści A. barbadensis w oleju słonecznikowym. Dodatek olejku eterycznego rozmarynowego zabezpiecza składniki maceratu przed utlenianiem. W maceracie z aloesu znajduje się bogactwo substancji aktywnych rozpuszczonych w oleju słonecznikowym: chromeny, sterole, witamina E i flawonoidy.

Zalecane dozowanie: 2-10%

Właściwości kosmetyczne oleju aloesowego

Olej z aloesu posiada silne działanie nawilżające, zmiękczające i przeciwutleniające, dlatego stosowany jest w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Działa także przeciwzapalnie oraz przyspiesza procesy gojenia się ran. Olej z aloesu wykazuje korzystne działanie na zmęczoną, dojrzałą i nadmiernie łuszczącą się skórę, zniszczoną przez szkodliwe czynniki zewnętrzne. Działa przeciwzapalnie i ogranicza ilość stanów zapalnych na skórze. Regularnie stosowany może zmniejszać widoczność blizn. Polecany jest w pielęgnacji cery wrażliwej, przesuszonej, skłonnej do podrażnień, dojrzałej, trądzikowej.

Zastosowanie

  • jako składnik preparatów o działaniu regenerującym i łagodzącym podrażnienia
  • może być stosowany w preparatach po opalaniu
  • jako składnik preparatów łagodzących oparzenia, czy ukąszenia owadów
  • w pielęgnacji włosów, np. jako składnik odżywki poprawiającej stan suchej skóry głowy
  • w kosmetykach 'anti-pollution'
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj