Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja
Koszyk

Ilość produktów: 0

Suma: 0.00 zł

Do darmowej wysyłki brakuje 99.00 zł
Do kasy Wartość: 0.00 zł

Olej buriti ekologiczny

Olej buriti ekologiczny ECOSPA otrzymywany jest z miąższu owoców palmy Mauritia vinifera z dzikich upraw*. Tradycyjnie używany przez mieszkańców Brazylii jako remedium na problemy skórne w tym oparzenia słoneczne. Posiada charakterystyczny kolor i zapach. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.
 
 
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 44.80 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej buriti ekologiczny

Olej buriti ekologiczny posiada intensywny, rubinowy kolor, który zawdzięcza wysokiej zawartości antyoksydantu beta-karotenu (118 miligramów na 100 gramów oleju). Posiada go 5 razy więcej niż marchew. Olej zawiera ponadto witaminę C i E chroniące skórę przed wolnymi rodnikami. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe.

Zalecane dozowanie: od 1%, ze względu na intensywny kolor nie zaleca się stosowania oleju bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju buriti:

Olej buriti jest polecany do skóry zniszczonej, suchej, zaczerwienionej. Będzie bardzo skutecznie pielęgnował skórę dojrzałą poprawiając jej elastyczność i wzmacniając strukturę. Posiada działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne,  przeciwstarzeniowe, nawilżające, wzmacniające. Olej buriti może być stosowany do skóry atopowej. Wspomaga ochronę przed promieniowaniem słonecznym.

Zastosowanie:

  • Olejem można wzbogacić oliwkę lub bazowy balsam.
  • Dobrze sprawdza się w kosmetykach przed i po opalaniu.
  • Olej buriti można użyć jako część fazy tłuszczowej kremu do cery dojrzałej i zniszczonej.
  • Sprawdzi się jako dodatek do odżywki do włosów.
  • Może być składnikiem balsamów do ust. 

* Zbiory owoców z dzikich upraw w rejonie Amazonii dają zatrudnienie miejscowej ludności oraz przyczyniają się do zmniejszenia wycinki tropikalnej roślinności (lasy tropikalne stają się odnawialnym źródłem owoców).

Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

Specyfikacja

Skład INCI Mauritia Flexuosa Fruit Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno, nierafinowany, ekologiczny
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.920 g/ml
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwasy C16:0 - 17%, C16:1 - 1%, C18:0 - 2.59%, C18:1 - 76.08%, C18:2 - 2.33%, C18:3 - 1%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

Beata

23-07-2015
Świetny olej.Ja dodaję go do każdego kremu łącząc z innymi olejami. Samym olejem smaruję zmiany z AZS i efekty są b.dobre,olej łagodzi świąd. Polecam spróbować.

Beata

23-07-2015
Poprzednio nie dodałam gwiazdek.

Jerzy

10-04-2016
olej ma b. intensywna pomarańczową barwę, która niestety brudzi odzież, ręcznik itp. Skóra nim wysmarowana przez kilka godzin wygląda nienaturalnie

Sonia S

11-04-2018
Najlepszy olej jaki do tej pory używałam! Mieszam go z odrobiną oleju ze słodkich migdałów i używam na skórę najpierw posmarowana żelem aloesowym z dodatkiem ekstraktów roślinnych. Oczywiście na noc gdyż zostawia kolor na twarzy ale mi to nie przeszkadza. Skóra już po pierwszym zastosowaniu wyglądała lepiej, mniej zaczerwieniona, gładka i po kilku razach wydaje mi się że i koloryt poprawiony. Super!
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj