Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej jojoba (złoty) do masażu Wydrukuj ofertę

Olej jojoba ECOSPA to olej zimnotłoczony o bardzo wysokiej zgodności biologicznej ze skórą, łatwo jest wchłaniany przez skórę  - regeneruje, zmiękcza, nawilża i natłuszcza.  Polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju skóry.  Doskonały do masażu.  W praktycznej butelce z pompką.

 

Skład INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Dozowanie: 1 - 100%
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 57.80 zł / 200 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej jojoba (złoty) do masażu

Skład INCI/Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Dzięki tłoczeniu w niskich temperaturach polecany w ECOSPA.pl złoty olej jojoba, zachowuje wszystkie swoje naturalne właściwości. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba, rosnących głównie na obszarach pustynnych. W kosmetykach poddaje się go jedynie pasteryzacji i filtrowaniu, aby zapobiegać rozwojowi drobnoustrojów.  Olej jojoba jest przezroczysty, ma kolor bursztynowy oraz przyjemny, lekko orzechowy zapach. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu poniżej 7-8 st. C mętnieje i twardnieje (pojawiają się kryształki). 

Olej jojoba posiada unikalną budowę chemiczną, bo tak naprawdę jest woskiem, dzięki czemu ma bardzo przyjemną „suchą” konsystencję i jest naturalnym zamiennikiem syntetycznych emolientów tzw. „suchych” (np. Isopropyl Myristate).

Olej jojoba można stosować właściwie w przypadku każdej cery z uwagi na jego dobrą zgodność biologiczną ze skórą ludzką. Może być stosowany przy cerze wrażliwej, trądzikowej, dojrzałej, suchej oraz z problemami, np. łuszczycą.

Zalecane dozowanie: 1 - 100 %, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju jojoba:

Olej jojoba jest bogaty w witaminę E, fitosterole, kwasy tłuszczowe oraz skwalen. Posiada wysoką zgodność biologiczną ze skórą, dzięki czemu szybko się wchłania i doskonale nawilża. Stosuje się go przy rozległych bólach reumatycznych oraz zapaleniu stawów, smarując bezpośrednio chore miejsca. Działa przeciwbakteryjnie, redukując stany zapalne. Ta cecha w połączeniu z redukcją sebum sprawia, że świetnie nawilża skórę, usuwając nadmiar sebum. Może być stosowany w pielęgnacji skóry dzieci, a także kobiet w ciąży. Świetnie sprawdzi się także w pielęgnacji cery wrażliwej, suchej i dojrzałej.

Zastosowanie:

  • Jako oliwka do masażu.

  • Może być stosowany samodzielnie (zamiast kremu).

  • Jako składnik kosmetyków dla dzieci i niemowląt, a także kobiet w ciązy.

  • Dobrze sprawdza się jako tzw. „baza” pod makijaż (wygładza drobne zmarszczki, nadaje skórze naturalny połysk, a jednocześnie szybko się wchłania).

  • Jako składnik kosmetyków dla osób z cerą wrażliwą, alergiczną, z AZS, łuszczycą.

  • Stosuje się go do aromaterapii, gdzie ma funkcję wydłużającą okres trwałości preparatów. 

  • Może być także składnikiem kremów, serum i kosmetyków do demakijażu (olejków myjących, płynów dwufazowych i oliwek).

  • Jako składnik odżywek do włosów, balsamów do ciała czy mydeł.

  • Jako baza do olejowych perfum.

 

Agnieszka

19-03-2018
Stosowałam olej jako balsam, krem do twarzy, do masażu ciała i jako olej na włosy. Praktycznie nie ma żadnego zapachu. Skóra po pewnym czasie regularnego stosowania była nawilżona, gladka, bez krostek. Mój partner używał go na brzydką zmianę skórną na łydce. Zmiana nie zniknęła ale zmniejszyła się. Jedyny mankament to dość długi czas wchłaniania.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj