Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja
Koszyk

Ilość produktów: 0

Suma: 0.00 zł

Do darmowej wysyłki brakuje 99.00 zł
Do kasy Wartość: 0.00 zł

Olej konopny (z nasion konopi) ekologiczny

Ekologiczny olej konopny w naszej ofercie jest tłoczony na zimno i pochodzi z ekologicznej uprawy. Olej konopny polecany jest do kosmetyków o działaniu przeciwstarzeniowym, przeciwzapalnym, naprawczym i ujędrniającym.

 

Dozowanie:  1 - 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 20.70 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej konopny zimnotłoczony EKOLOGICZNY

Olej konopny ECOSPA znajdujący się w naszej ofercie  jest zimnotłoczony i pochodzi z ekologicznej uprawy. Olej z konopi nazywany jest najbardziej „zbilansowanym olejem” gdyż jednocześnie zawiera w dużych ilościach nienasycone kwasy tłuszczowe oraz potrzebną ilość kwasów nasyconych. Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe stanowią 81 % zawartości oleju. 

Zalecane dozowanie: 1 - 100% (kremy i lotiony: 2 – 20 %; balsamy do ciała i ust: 5 – 30 %; mydło: 3 – 12,5 %; szampony, odżywki do włosów: 1 – 5 %).

Właściwości kosmetyczne oleju konopnego:

NNKT, wchodzące w skład oleju konopnego, mają unikalne właściwości kosmetyczne. W komórkach skórnych uzupełniają kwasy tłuszczowe wysuszone/wypłukane przez czynniki zewnętrzne. NNKT wzmacniają zniszczone komórki sprawiając, że skóra wygląda młodo. Olej z konopi zawiera również kwasy nasycone, witaminy oraz substancje aktywne. W przeciwieństwie do kwasów nienasyconych kwasy nasycone zawarte w oleju nie są wchłaniane. Tworzą natomiast na skórze barierę ochronną spowalniającą m.in. parowanie wody.

Badania kliniczne potwierdzają, że nienasycone kwasy tłuszczowe, w szczególności kwas linolowy (omega-6) oraz gamma-linolowy  pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Kosmetyki zawierające kwas linolowy redukują transepidermalną utratę wody przez skórę (TEWL Trans-epidermal Water Loss). Ponadto kwasy te mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, a także skóry ze zmianami trądzikowymi, normalnej i przetłuszczającej się. Uważany jest za jeden z najbardziej „suchych” olei. Szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze.

Zastosowanie:

  • Jako dodatek do mydeł - nadaje luksusowy dotyk pianie mydlanej.
  • Może być używany w produkcji nawilżających, regenerujących i przeciwsłonecznych balsamów do ciała.
  • Doskonale sprawdza się w kosmetykach do cery atopowej, a także poprawia stan cery z łuszczycą.
  • Może być dodawany do kremów i serum do cery tłustej, trądzikowej i mieszanej.
  • Ze względu na niską temperaturę krzepnięcia olej polecany jest do kosmetyków na zimę.

Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

 

Specyfikacja

Skład INCI Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.920 g/ml
Liczba zmydlenia 191 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 5.8%, kwas oleinowy 25.43%, kwas linolowy 58.57%, kwas linolenowy 0.3%, kwas arachidowy 0.24%, kwas eikozenowy 0.4%, kwas gamma linolenowy 4.1%, kwas alfa linolenowy 16.9%, kwas stearynowy 2.3%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

 

Malgorzata Kitlinska

17-02-2013
Silnie leczący olej, zwłaszcza dla tych którzy są posiadaczami popękanych opuszek palców, problemami ze skórkami przy paznokciach, szorstkimi kolanami itp. Jeśli ktoś jest w temacie kosmetyków na bazie oleju z konopi indyjskich, doceni ten olej, zwłaszcza ze kosmetyki są zdecydowanie droższe.

Anonim

06-08-2013
Kupiłam ten olej ,jest dobry ,lekki polecam go na dzień dobrze się wchłania .Skóra po nim ładna odżywiona zdrowo wygląda -polecam.

dominika

16-10-2013
Jest świetny,Mam sucha skórę na dłoniach, a gdy nałożyłam olej konopny na dłonie-efekt braku przesuszonej skóry był dłuższy niż np. po oleju kokosowym, z pestek moreli czy macadamia.

Monika

30-07-2014
Stosuję od dwóch tygodni, Jest Świetny:)) skóra po zostosowaniu jest gładka, odżywiona, jedwabista. Jestem zachwycona tym olejkiem.POLECAM!!!
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj