Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej perilla (z pachnotki) tłoczony na zimno Wydrukuj ofertę

Olej perilla (z pachnotki) tłoczony na zimno działa antyoksydacyjnie, kojąco, łagodząco, regenerująco, przeciwzapalnie. Może być stosowany w pielęgnacji cery dojrzałej, tłustej, trądzikowej, wrażliwej, naczyniowej. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.

Skład INCI: Perilla Ocymoides Seed Oil
Jakość: nierafinowany, tłoczony na zimno
Kraj pochodzenia: Polska
Dozowanie: 1 – 100%.
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 27.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej perilla (z pachnotki) tłoczony na zimno

Skład INCI/Ingredients: Perilla Ocymoides Seed Oil

Olej perilla (z pachnotki) ECOSPA jest pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno nasion pachnotki zwyczajnej Perilla ocymoides. W krajach azjatyckich nasiona pachnotki są tradycyjnie wykorzystywane w celach leczniczym i kulinarnych. Obecnie pachnotka jest uprawiana w wielu krajach świata. Jej nasiona są uważane za bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Olej zawiera ok. 55% kwasu alfa-linolenowego. Oprócz tego w składzie oleju znajdziemy ok. 16% kwasu linolowego (omega-6), ok. 20% kwasu oleinowego (omega-9), flawonoidy itd. W zależności od partii olej występuje w kolorze jasnożółtym do ciemnożółtego. Posiada lekką, “suchą” konsystencję oraz delikatny, lekko wyczuwalny zapach charakterystyczny dla danej rośliny. Olej należy przechowywać w lodówce.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%

Właściwości kosmetyczne oleju perilla:

Olej perilla znajduje zastosowanie w pielęgnacji każdego rodzaju skóry, przede wszystkim skóry wrażliwej, dojrzałej, tłustej, trądzikowej, dotkniętej problemem AZS, naczyniowej. Olej z pachnotki charakteryzuje się dobrymi właściwościami kojącymi i antyoksydacyjnymi. Zmiękcza, wygładza i uelastycznia skórę. Wykazuje działanie regenerujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne (przeciwdziała bakteriom powodującym powstawanie zmian trądzikowych), łagodzi podrażnienia i zmiany trądzikowe. Olej perilla jest olejem lekkim, dlatego nie pozostawia na skórze mocno wyczuwalnej warstwy, bardzo dobrze rozprowadza się. Sprawdzi się u osób walczących z problemem nadmiernej keratynizacji (rogowacenia) skóry. Może być stosowany do pielęgnacji wysokoporowatych i średnioporowatych włosów.

Zastosowanie:

  • W kremach, serum olejowych, mleczkach do cery dojrzałej, naczyniowej, wrażliwej, tłustej.
  • Może być stosowany zamiast kremu (w połączeniu  z żelem hialuronowym lub innymi humektantami).
  • W produktach do skóry podrażnionej, np. w balsamach po depilacji, kosmetykach po opalaniu, kosmetykach do skóry alergicznej itd. 
  • W kosmetykach dla cery trądzikowej, z zaskórnikami, stanami zapalnymi, zmianami potrądzikowymi.
  • W przypadku emulsji (kremów, mleczek, balsamów) dodawać w tzw. fazie trzeciej, czyli po ostudzeniu kosmetyku do 40 st. C.
  • W kosmetykach dla dzieci i osób walczących z problemem AZS.
  • W oliwkach do masażu.

Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

Monika

11-02-2019
Zapach rzeczywiście jest bardzo delikatny - przypomina zapach oleju z wiesiołka plus lekka zielona ziołowa nuta. Wchłania się szybko do matu.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj