Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej śliwkowy zimnotłoczony Wydrukuj ofertę

Promocja
Obecna partia oleju śliwkowego jest certyfikowana przez ECOCERT, jednak posiada delikatniejszy, mniej wyraźny zapach. Pestki używane do tłoczenia wykazują różnice zależne od nasłonecznienia, temperatur, oraz dostępności wody w sezonie i nie mamy na to wpływu. Różnica w zapachu nie wpływa na jakość oleju, posiada on doskonałe właściwości, przy tym dodatkowo pestki pochodzą z upraw kontrolowanych co daje gwarancję jakości użytego surowca.
 
Olej śliwkowy jest zimnotłoczony i nierafinowany, otrzymywany z pestki śliwki. Jest tradycyjnie stosowany we Włoszech i Francji do smarowania skóry. Posiada charakterystyczny łagodny aromat gorzkich migdałów i marcepanu.

 

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 31.41 zł / 100 ml
34.90 zł / 100 ml -10%
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej śliwkowy zimnotłoczony

Olej śliwkowy (z pestek śliwki) ECOSPA jest zimnotłoczony, otrzymywany z pestki śliwki. Jest tradycyjnie stosowany we Włoszech i Francji do smarowania skóry. Posiada charakterystyczny łagodny aromat gorzkich migdałów i marcepanu. Olej ze śliwki jest bogaty w kwas oleinowy, kwas linolowy, witaminę E, witaminy B i beta-karoten.  Jego wspaniałe właściwości nawilżające i doskonała stabilność w połączeniu z  bogatym aromatem, tworzy ideał, posiadający szeroką gamę zastosowań.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z pestek śliwki:

Niewątpliwą zaletą oleju z pestek śliwki jest jego dobra przyswajalność, olej szybko się wchłania pozostawiając delikatny jedwabisty film na powierzchni skóry. Dodatkowo olej ten jest doskonałym źródłem antyoksydantów i NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), dzięki czemu działa antyoksydacyjnie, regenerująco, silnie nawilżająco i zmiękczająco, wzmacniaj barierę ochronną skóry, przyspiesza proces gojenia, zapobiega łuszczeniu i stanom zapalnym, zmniejsza skłonność do wyprysków skórnych.

Zastosowanie:

  • W kosmetykach do skóry suchej, dojrzałej i podrażnionej – kremach, balsamach, mleczkach, serum.

  • W kosmetykach do skóry trądzikowej i z innymi zmianami skórnymi, takimi jak łuszczyca (w przypadku cery tłustej zalecane jest stężenie do ok. 20%).

  • W formulacjach anti-aging i redukujących zmarszczki.

  • W kosmetykach do suchych, rozdwajających się i zniszczonych włosów – odżywkach, maskach.

  • Jako składnik serum i masełek do łamliwych paznokci.

  • W kosmetykach do pielęgnacji ust.

Specyfikacja

Skład INCI Prunus Domestica (Plum) Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno 
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

Tusivana

30-01-2014
Pięknie pachnie, na skorze faktycznie wchlania sie blyskawicznie, stosuje go głownie jako zamiennik jedwabiu do wlosow, niewielka ilosc wchlania sie bardzo szybko i powoduje piekny naturalny polysk a dodatkowo nie obciaza:) polecam

Aneta

24-02-2014
Zniewalający zapach, produkt szybko się wchłania i doskonale nawilża twarz. Po tygodniu stosowania zauważyłam widoczną zmianę stanu przesuszonej skóry na brodzie i czole. Jak dla mnie rewelacja.

Basik

24-02-2014
super! (w poprzedniej wypowiedzi nie dodalam gwiazdkowej oceny)

Basik

24-02-2014
Pieknie pachnie, jesli ktos lubi marcepan,dodatkowo dobrze nawilza skore, dziala gojaco na stany zapalne na mojej twarzy. U mnie sprawdzil sie na 6!
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj