Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z aronii tłoczony na zimno Wydrukuj ofertę

Olej z aronii tłoczony na zimno wykazuje działanie antyoksydacyjne, łagodzące, regenerujące, wzmacniające barierę hydrolipidową. Może być stosowany do pielęgnacji cery wrażliwej, mieszanej, dojrzałej, naczyniowej. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.

Skład INCI: Aronia Melanocarpa Seed Oil
Jakość: nierafinowany, tłoczony na zimno
Kraj pochodzenia: Polska
Dozowanie: 1 – 100%
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 6.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z aronii tłoczony na zimno

Skład INCI/Ingredients: Aronia Melanocarpa Seed Oil

Olej z aronii ECOSPA jest pozyskiwany z pestek owoców aronii czarnej Aronia melanocarpa. Olej z aronii charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolowego (ok. 61,5%). Zawiera ok. 20% kwasu oleinowego, ok. 7% kwasu palmitynowego, ok. 2,5% kwasu alfa-linolenowego, tokoferole i fitosterole. Olej występuje w postaci ciemnożółtego płynu, posiada przyjemną, lekką konsystencję. Ma delikatny owocowy zapach.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%

Właściwości kosmetyczne oleju z aronii:

Olej z aronii jest polecany dla cery wrażliwej ze skłonnością do trądziku różowatego, naczyniowej, dojrzałej, mieszanej (przetłuszczającej się w strefie T i suchej na policzkach), normalnej. Posiada dobre właściwości łagodzące, gojące, przeciwzapalne i regenerujące, dlatego świetnie sprawdzi się w kosmetykach do pielęgnacji cery po zabiegach kosmetycznych z użyciem kwasów. Olej z aronii chroni skórę przed narażeniem na wolne rodniki, wykazuje dobre właściwości przeciwutleniające. Przywraca skórze równowagę hydrolipidową, chroni skórę przed odwodnieniem. Olej z aronii łagodzi podrażnioną skórę głowy, dzięki czemu może być dodawany do szamponów, wcierek i odżywek do pielęgnacji skóry głowy.

Zastosowanie:

  • W serum, oliwkach, kremach, mleczkach do cery wrażliwej, naczyniowej, mieszanej, dojrzałej.
  • Może być stosowany w połączeniu z żelem hialuronowym do nawilżania skóry i włosów (przed umyciem).
  • W kosmetykach do pielęgnacji cery po zabiegach z kwasami kosmetycznymi. 
  • W oliwkach i olejkach myjących do demakijażu.
  • W oliwkach do masażu ciała o działaniu ujędrniającym.
  • W kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry głowy - szamponach, wcierkach, odżywkach, maskach, mieszankach do olejowania włosów.
Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj