Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z awokado tłoczony na zimno Wydrukuj ofertę

Nowość

Olej z awokado tłoczony na zimno wykazuje intensywne właściwości regenerujące i łagodzące. Może być stosowany do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, problematycznej (z AZS, łuszczycą). Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.

Skład INCI: Persea Gratissima Oil
Jakość: nierafinowany, tłoczony na zimno
Kraj pochodzenia: Afryka Południowa
Dozowanie: 1 – 100%
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 15.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z awokado tłoczony na zimno

Skład INCI/Ingredients: Persea Gratissima Oil

Olej z awokado tłoczony na zimno ECOSPA jest otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado Persea gratissima. Owoce awokado były używane przez Azteków, Inków i Majów jako odżywczy pokarm, źródło zdrowych tłuszczy. Miąższ owoców stosowano jako okład regenerujący przesuszoną skórę. Olej z awokado to bogate źródło witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (przede wszystkim witaminy A, ale też witaminy E i D). Olej z awokado zawiera nawet do 75% kwasu oleinowego, do 25% kwasu palmitynowego, ok. 12% kwasu linolowego.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%

Właściwości kosmetyczne oleju z awokado:

Olej z awokado posiada właściwości zmiękczające, mocno regenerujące, poprawiające kondycję bardzo przesuszonej i odwodnionej skóry. Jest pomocny w pielęgnacji skóry atopowej ze względu na wysoką zawartość witamin i przeciwutleniaczy. Zalecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, starzejącej się, a także wrażliwej. Źródła podają, że olej awokado wykazuje jedne z najlepszych właściwości przenikających wśród wszystkich olejów. Olej z awokado jest popularnym składnikiem naturalnych mydeł, ponieważ nadaje mydłom dobre właściwości pieniące. Mimo bardzo treściwej konsystencji tego oleju, kremy wykonane z jego użyciem mają przyjemną, dobrze rozprowadzającą się konsystencję. Olej z awokado poprawia kondycję paznokci i włosów.

Zastosowanie:

  • W kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej i suchej - kremach, serum, maseczkach, olejkach myjących itd.
  • W kosmetykach do pielęgnacji ust - masełkach, balsamach, peelingach, pomadkach.
  • W płynach dwufazowych, kremach, serum do pielęgnacji skóry pod oczami.
  • W naturalnych mydłach wykonywanych metodą na zimno lub na ciepło.
  • W odżywkach, maskach, szamponach, mieszankach do olejowania włosów (przede niskoporowatych i średnioporowatych).
  • W oliwkach do masażu (jako olej bazowy).
  • W kosmetykach do pielęgnacji skóry dziecka.
Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

Justyna

31-01-2019
Dzień dobry, czy masło jest testowane pod kątem mikrobiologicznym zanim trafi do sprzedaży?
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj