Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z centelli Wydrukuj ofertę

Olej z centelli otrzymywany jest poprzez macerację liści wąkroty azjatyckiej (Centella asiatica L.) w oleju słonecznikowym. Macerat na koniec jest tylko filtrowany aby zachować wszystkie cenne składniki. Działa przeciwstarzeniowo, ujędrnia skórę i zwiększa jej elastyczność. Polecany do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej.

Skład INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Centella Asiatica Extract, Ascorbyl Palmitate
Dozowanie: 0,5 - 5%

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 24.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z centelli (macerat z wąkroty azjatyckiej)

Skład INCI / Ingredients : Helianthus Annuus Seed Oil, Centella Asiatica Extract, Ascorbyl Palmitate
Kraj pochodzenia: Hiszpania

Olej z centelli to macerat z liści wąkroty azjatyckiej (Centella asiatica L.) w oleju słonecznikowym.  W maceracie z centelli znajduje się bogactwo substancji aktywnych rozpuszczonych w oleju słonecznikowym. Wsród nich najważniejszymi są nienasycone kwasy tłuszczone, saponiny i geniny trójterpenowe, fitosterole i kwas linolowy.

Zalecane dozowanie: 0,5 – 5%

Właściwości kosmetyczne oleju z centelli

Olej z centelli działa przeciwstarzeniowo i ujędrniająco, wpływa korzystnie na proces syntezy kolagenu, elastyny oraz strukturę naczyń krwionośnych. Posiada właściwości nawilżające i antyseptyczne. Przyspiesza procesy gojenia, wzmacnia procesy stymulacji i regeneracji tkanek.

Olej z centelli polecany jest do każdego rodzaju skóry, a przede wszystkim dojrzałej, z oznakami starzenia, suchej, wrażliwej i skłonnej podrażnień.

Zastosowanie

  • jako składnik preparatów o działaniu przeciwstarzeniowym, regenerującym i ujędrniającym skórę
  • może być stosowany w preparatach pod oczy przy profilaktyce obrzęków i cieni pod oczami
  • jako składnik w kosmetykach o działaniu nawilżającym i zmiękczającym
  • w kremach i serum do skóry naczynkowej i wrażliwej
  • jest polecany jako składnik kosmetyków na blizny
  • może być stosowany jako dodatek do oleju do masażu do zabiegów antycellulitowych
  • zalecany jest w kosmetykach o działaniu wzmacniającym żyły, chroniącym naczynia krwionośne.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj