Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z czarnej porzeczki zimnotłoczony Wydrukuj ofertę

Olej z czarnej porzeczki jest pozyskiwany z nasion Ribes Nigrum. Może być stosowany w produktach do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Poprawia stan cery z AZS i  łuszczycą.
 
Dozowanie: 1 - 100%
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 6.50 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z czarnej porzeczki zimnotłoczony

Olej z czarnej porzeczki zimnotłoczony ECOSPA uzyskiwany z nasion Ribes Nigrum. Zawiera dużą ilość NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), a szczególnie kwasu γ-linolenowego (15%). Niedobory kwasu γ-linolenowego (GLA) wpływają m.in. na stan skóry oraz paznokci: skóra staje się sucha, traci elastyczność, pojawiają się zmarszczki.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%.

Właściwości kosmetyczne oleju z czarnej porzeczki:

Olej z czarnej porzeczki zimnotłoczony ECOSPA idealnie rozprowadza się na powierzchni skóry, nie pozostawia tłustego, wyczuwalnego filmu. Olej wygładza, nawilża, regeneruje, chroni skórę. Duża zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (ok. 70%) nadaje mu właściwości łagodzących, przeciwzapalnych, przeciwstarzeniowych.  Świetnie sprawdza się w kosmetykach do skóry dojrzałej, problematycznej, wrażliwej, suchej, cery z AZS, łuszczycą, a także w pielęgnacji zniszczonych, przesuszonych włosów.

Zastosowanie:

  • Może być składnikiem serum olejowych.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji włosów - maseczek, balsamów, mieszanek do olejowania, serum.

  • Służy jako składnik kremów do każdego rodzaju skóry (może być dodawany do gotowej bazy lub do kremów robionych od zera).

  • Może być stosowany w połączeniu z kwasem hialuronowym.

  • W kosmetykach do cery z AZS, łuszczycą, egzemą.

  • W kosmetykach po opalaniu - balsamach, maseczkach, kremach, masełkach.

  • Jako dodatek do oliwek do masażu.

  • Służy jako składnik peelingów do ciała.

Specyfikacja

Skład INCI Ribes Nigrum (Blackcurrant) Seeds Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

Marta

28-09-2017
Mój pierwszy olejek, od którego zaczęła się moja miłość do naturalnej pielęgnacji.

ANNA

26-02-2018
Oleju używam razem z kwasem hialuronowym 3% jako serum pod krem na noc. Sprawdza się doskonale, bardzo dobrze się wchłania, skóra jest gładka, miękka, odżywiona. Wyraźnie poprawia się elastyczność już po kilku dniach. Mam skórę normalną że skłonnością do przesuszania.

ANNA

26-02-2018
Oleju używam razem z kwasem hialuronowym 3% jako serum pod krem na noc. Sprawdza się doskonale, bardzo dobrze się wchłania, skóra jest gładka, miękka, odżywiona. Wyraźnie poprawia się elastyczność już po kilku dniach. Mam skórę normalną że skłonnością do przesuszania.

Alicja

13-04-2018
Świetny olejek.Skóra jest po nim bardzo gładka.Kupiłam I stosuję każdego dnia. Jestem bardzo zadowolona.Jest dość gęsty ale b.dobrze się wchłania.Świetnie regeneruje skòrę.U mnie świetnie zregenerował dłonie popękane z rankami powstalymi na wskutek wysuszenia.Nadaje się idealnie do skòry delikatnej suchej alergicznej.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj