Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z dzikiej róży zimnotłoczony Wydrukuj ofertę

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, najwyższej jakości z Bułgarii.  Działa delikatnie ściągająco. Właściwości regeneracyjne oleju wykorzystuje się w kosmetykach przeciwstarzeniowych.

 

Dozowanie: 1 - 100%, można używać bezpośrednio na skórę.
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 48.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z dzikiej róży zimnotłoczony - redukuje blizny, zwiększa jędrność i elastyczność skóry

Olej z dzikiej róży ECOSPA jest tłoczony na zimno z owoców dzikich róż rosnących w Bułgarii. Posiada unikalne właściwości: redukuje istniejące i hamuje powstawanie nowych zmarszczek, poprawia elastyczność skóry, tonizuje jej odcień i znacząco spowalnia proces starzenia.

Kompozycja chemiczna oleju z dzikiej róży jest wyjątkowa. Zawiera on naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A, tretinoina), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Ponadto olej charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów omega-6 i omega-3. Związki te są ważnymi składowymi błon komórkowych oraz prekursorami prostaglandyn i leukotrienów – cząsteczek stymulujących regenerację tkanek. Olej z dzikiej róży zawiera także karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę i in.) o właściwościach antyoksydacyjnych.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na twarz.

Właściwości kosmetyczne oleju z dzikiej róży:

Olej z dzikiej róży działa ECOSPA delikatnie ściągająco i redukuje wielkość gruczołów łojowych (tzw. „porów”). Właściwości regeneracyjne kwasu trans-retinowego wykorzystuje się w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Olej dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po kąpielach słonecznych, rozjaśnia przebarwienia, odbudowywuje cement międzykomórkowy. Olej redukuje blizny i rozstępy (przyspiesza restrukturyzację tkanek), jest popularnym składnikiem olejków na rozstępy.

Zastosowanie:

  • Jako dodatek do kremów, maseczek i serum regenerujących, ujędrniających i przeciwstarzeniowych.

  • Jako składnik emulsji kojących oparzenia.

  • Dodatek do olejów do masażu.

  • Jako składnik oliwek, serum i masełek na rozstępy i blizny.

  • Jako składnik kosmetyków na przebarwienia.

 

Specyfikacja

Skład INCI Rosa Canina (Rosehip) Seed oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.930 g/ml
Liczba zmydlenia 180 mg KOH/g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 1.5%, kwas oleinowy 8.7%, kwas stearynowy 1.6%, kwas linolowy 46.2%, kwas linolenowy 33.7%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

 

Anna Sujka

01-10-2010
Rewelacyjny olejek - świetnie się wchłania i głęboko odżywia. Polecam:)

Anna Turczyn

16-11-2012
Bardzo dobrze nawilża i wygładza skórę, efekt widać już po pierwszym zastosowaniu. Stosuję na twarz w postaci nierozcieńczonej, ale tylko raz w tygodniu. Na co dzień rozcieńczam z innymi olejkami, dodaję do glinek. Jest bardzo skuteczny, bardzo, bardzo!

Anna Kuligowska

14-03-2013
Olejek od razu nawilża skórę. Co prawda jest nieco za ciężki i zbyt długo się wchłania żeby stosować go pod makijaż, ale stąd pewnie m.in. jego cudowne właściwości. Zapach mi raczej średnio pasuje, przypomina mi trochę babcine perfumy z lat 80-tych, ale w tym przypadku nie ma pachnieć tylko dobrze działać, a jakie będą efekty długotrwałego stosowania? zobaczymy. Po pierwszym zastosowaniu na twarz czuć różnicę w napięciu skóry, a to już coś.

Anna Wiercioch

21-06-2013
Olej jest ukojeniem dla suchej, zmęczonej po całym dniu skóry. Wyraźnie odmładza. Natychmiast nawilża, łagodzi zaczerwienienia. Zapach nie jest co prawda "różany" jak się spodziewałam, lecz jest bardzo przyjemny.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj