Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany Wydrukuj ofertę

Olej z kiełków pszenicy ECOSPA jest otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion pszenicy.  Ze względu na właściwości zalecany jest do stosowania na skórze dojrzałej, starzejącej się. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.
 
Dozowanie:  1 - 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 16.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z kiełków pszenicy zimnotłoczony

Olej z kiełków pszenicy ECOSPA otrzymywany w procesie tłoczenia z nasion pszenicy.  Zimnotłoczony i nierafinowany, tzw. olej Virgin. Jest bogaty w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT), witaminę E, zawiera naturalne przeciwutleniacze neutralizujące działanie wolnych rodników, lecytynę. 

Zalecane dozowanie: 1 - 100 %, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z kiełków pszenicy: 

Olej z kiełków pszenicy ECOSPA idealnie sprawdza się jako składnik kremów, a także serum dla cery dojrzałej, zniszczonej, przesuszonej, odwodnionej. Lecytyna powstrzymującą utratę wody przez skórę, doskonale nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę. Substancje proestrogenne zawarte w oleju przyspieszają odbudowę zniszczonego naskórka. Poprawia ogólny wygląd skóry. NNKT regenerują i nawilżają skórę, a przeciwutleniacze zapobiegają procesowi oksydacji, dzięki czemu skóra wolniej się starzeje.

Zastosowanie:

  • Ze względu na właściwości zalecany jest do stosowania na skórze dojrzałej, starzejącej się i zniszczonej.
  • Jest doskonały do masażu oraz aromaterapii, jako składnik mieszanki do masażu.
  • W dotyku olej z kiełków pszenicy jest lekko kleisty, dlatego też w masażu najlepiej stosować go z innymi olejami np. z olejem ze słodkich migdałów.
  • W produkcji mydeł stosowany jest w stężeniu do 10%.
  • Znajduje również zastosowanie w produkcji balsamów do opalania, szamponów, odżywek.
  • Może być stosowany w produkcji kosmetyków do stóp i rąk.

Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

 

Specyfikacja

Skład INCI Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.924 g/ml
Liczba zmydlenia 180 mg KOH/ g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: kwas palmitynowy 1.5%, kwas palmitooleinowy 0.3%, kwas stearynowy 4.2%, kwas oleinowy 25.43%, kwas linolowy 58.57%, kwas linolenowy 0.3%, kwas arachidowy 0.24%.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

Basia

18-09-2013
Fajny olej, jednak do masażu trzeba go połączyć z innym olejem. Ja próbowałam tak jak zalecają z olejem ze słodkich migdałów i bardzo dobrze się sprawdza.

Monika

17-01-2016
Ja opinie wystawie później :)a teraz mam pytanie czy ten olej może być stosowany samodzielnie na skórę twarzy jak i pod oczy ?? ___odpowiedź_ECOSPA___Można stosować samodzielnie i w połączeniu z innymi olejami (proporcje mogą być różne) z niewielkim dodatkiem witaminy E. Będzie to świetna oliwka na twarz i pod oczy.

Anna

09-07-2016
Od dawna nie kupuję żadnych kremów tylko stosuję różne oleje, same lub mieszane. Ten olej używam teraz, bo poprzedni mi się skończył. Jest świetny, leciutko brązowi skórę, nawilża, nadaje się nawet pod makijaż.

Edyta

26-08-2016
Niesamowicie treściwy olej. Cudowny. Nawilża i zmiękcza skórę. Zapach oczywiście słomiany ale szybko znika a efekty nawilżenia i pięknej skóry z brązową poświatą pozostają. Mój ulubiony na dekolt.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj