Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z nasion dzikiej róży ekologiczny Wydrukuj ofertę

Olej z nasion dzikiej róży ekologiczny posiada działanie regenerujące, ujędrniające, wzmacniające i wygładzające. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji cery dojrzałej, naczyniowej, mieszanej, cery z przebarwieniami i bliznami. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.
 
Skład INCI: Rosa Canina (Rosehip) Seed oil
Jakość: nierafinowany, tłoczony na zimno, ekologiczny
Kraj pochodzenia: Bułgaria
Dozowanie: 1 – 100%

 

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 59.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z nasion dzikiej róży ekologiczny
Skład INCI/Ingredients: Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil

Olej z nasion dzikiej róży ECOSPA jest olejem ekologicznym, tłoczonym na zimno z nasion dzikiej róży Rosa canina. Zawiera on naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolowego, kwasu linolenowego i kwasu oleinowego. 

Zalecane dozowanie: 1 - 100%

Właściwości kosmetyczne oleju z nasion dzikiej róży:

Olej z nasion dzikiej róży ECOSPA wykazuje właściwości regenerujące, naprawcze, uelastyczniające, normalizuje pracę gruczołów łojowych. Właściwości regeneracyjne kwasu trans-retinowego wykorzystuje się w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w składzie oleju posiadają działanie łagodzące, zmiękczające górne warstwy skóry, wygładzające, zapobiegają przesuszeniu skóry. Olej dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po kąpielach słonecznych, rozjaśnia przebarwienia, odbudowuje cement międzykomórkowy. Olej redukuje blizny i rozstępy (przyspiesza regenerację tkanek), jest popularnym składnikiem olejków na rozstępy.

Zastosowanie:

  • Jest stosowany w kosmetykach do każdego rodzaju cery, przede wszystkim dojrzałej, mieszanej, naczyniowej, suchej i normalnej. Jako dodatek do kremów, maseczek i serum regenerujących, ujędrniających i przeciwstarzeniowych.
  • W kosmetykach do pielęgnacji skóry po opalaniu, np. jako składnik emulsji kojących oparzenia.
  • W oliwkach do masażu.
  • W kosmetykach na blizny i rozstępy  - w oliwkach, serum, masełkach.
  • W kosmetykach na przebarwienia potrądzikowe i posłoneczne.

Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

  •            

Specyfikacja

Skład INCI Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno 
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj