Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno

Olej z nasion marchwi posiada właściwości przeciwstarzeniowe, rewitalizujące, ujędrniające i regenerujące. Może być stosowany do pielęgnacji cery suchej, normalnej i dojrzałej. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.

Skład INCI: Daucus Carota Sativa Seed Oil
Jakość: nierafinowany, tłoczony na zimno
Kraj pochodzenia: Polska
Dozowanie: 1 – 100%
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 26.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno

Skład INCI/Ingredients: Daucus Carota Sativa Seed Oil

Olej z nasion marchwi ECOSPA jest otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion marchwi Daucus carota. Olej ma zielonkawy kolor oraz przyjemny, ziołowo-korzenny zapach. Olej z nasion marchwi zawiera nawet do 85% kwasu oleinowego, który nadaje olejowi mocno regenerujące właściwości. Oleju z nasion marchwi nie należy mylić z olejkiem z nasion marchwi, a także z olejem (maceratem) z marchwi. Są to zupełnie różne surowce kosmetyczne. Olejek z nasion marchwi jest olejkiem eterycznym, nie może być stosowany na skórę bezpośrednio (w postaci czystej), a także  posiada zupełnie inne właściwości kosmetyczne i skład chemiczny. Olej (macerat) z marchwi jest pozyskiwany poprzez macerację korzenia marchwi w oleju bazowym (najczęściej oleju słonecznikowym). Macerat posiada intensywny, pomarańczowy kolor ze względu na wysoką zawartość beta-karotenu.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%

Właściwości kosmetyczne oleju z nasion marchwi:

Olej z nasion marchwi polecany jest do skóry suchej, starzejącej się, z oznakami fotostarzenia - ze zmianami pigmentacyjnymi, zmarszczkami, pogrubionym naskórkiem, rozszerzonymi naczynkami. Posiada właściwości ujędrniające, uelastyczniające, przeciwstarzeniowe, rewitalizujące i regenerujące. Wspomaga ochronę skóry przed wolnymi rodnikami i promieniowaniem UV, poprawia poziom nawilżenia, wzmacnia barierę naskórkową, redukuje zmarszczki i drobne przebarwienia. Olej z nasion marchwi można stosować do pielęgnacji niskoporowatych i średnioporowatych włosów, a także uszkodzonych paznokci. 

Zastosowanie:

  • W kosmetykach do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, z oznakami fotostarzenia - w kremach, serum, olejkach do masażu twarzy.
  • Można go stosować w połączeniu z żelem hialuronowym do nawilżania skóry.
  • W kosmetykach do demakijażu  - olejkach myjących i oliwkach.
  • W naturalnych oliwkach do masażu, jako jeden ze składników mieszanki o działaniu ujedrniającym.
  • W balsamach do nawilżania skóry po kąpieli.
  • W kosmetykach do pielęgnacji niskoporowatych i średnioporowatych włosów i skóry głowy - szamponach, serum, wcierkach, odżywkach, maskach, mieszankach do olejowania włosów.
Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj