Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z nasion rokitnika zimnotłoczony Wydrukuj ofertę

Olej z nasion rokitnika zimnotłoczony posiada działanie regenerujące, wygładzające, ujędrniające. Poprawia funkcjonowanie bariery naskórkowej, działa antyoksydacyjnie, nadaje skórze połysku. Może być stosowany do pielęgnacji skóry dojrzałej, naczyniowej, suchej i normalnej. 

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 39.80 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z nasion rokitnika zimnotłoczony
Skład INCI/Ingredients: Hippophae Rhamnoides Seed Oil

Olej z nasion rokitnika ECOSPA jest tłoczony na zimno z nasion rokitnika zwyczajnego Hippophae rhamnoides. Olej nie jest poddawany procesowi rafinacji dzięki czemu zachowuje wysoką jakość i wszystkie cenne właściwości kosmetyczne. Olej z nasion rokitnika jest bogatym źródłem kwasu linolowego (omega-6), kwasu alfa-linolenowego (omega-3), kwasu oleinowego (omega-9), karotenoidów, witaminy E oraz fosfolipidów. Kolor oleju może różnić się w zależności od partii (od żółtego do pomarańczowego).

Zalecane dozowanie: 1-100%, u osób o jasnej karnacji może być zauważalny na skórze. 

Właściwości kosmetyczne oleju z nasion rokitnika:

Ze względu na wysoką zawartość kwasów tłuszczowych olej z nasion rokitnika wykazuje działanie regenerujące, uelastyczniające, poprawiające funkcjonowanie bariery naskórkowej i utrzymujące prawidłowy poziom nawilżenia skóry. Dzięki wysokiej zawartości witaminy E olej działa antyoksydacyjnie, poprawia koloryt skóry. Olej z nasion rokitnika znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery starzejącej się, z widocznymi zmarszczkami, tracącej jędrność. Olej może być stosowany również do pielęgnacji cery naczyniowej, suchej i normalnej. Można go stosować do olejowania średnioporowatych włosów i skóry głowy.

W naszej ofercie znajdziesz również olej z rokitnika zimnotłoczony, który jest pozyskiwany z owoców rokitnika, ma intensywniejszy kolor, gęstszą konsystencję oraz lepiej sprawdzi się w pielęgnacji cery problematycznej (z trądzikiem ,z  bliznami i przebarwieniami).

Zastosowanie:

  • Może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej, suchej, normalnej i naczyniowej.
  • Używa się go w kosmetykach do pielęgnacji włosów wymagających regeneracji - maskach, odżywkach, szamponach. 
  • Może być stosowany do pielęgnacji rozdwajających się paznokci.
  • Stosuje się go składnik serum olejowych i oliwek do pielęgnacji ciała.
  • Może być dodawany do kremu w celu wzbogacenia jego konsystencji - dodaj 1-2 krople oleju do porcji kremu, wymieszaj w zagłębieniu dłoni i nałóż na skórę.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj