Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z orzechów laskowych

Olej z orzechów laskowych ECOSPA pozyskiwany z nasion, nierafinowany, zimnotłoczony, pochodzi od dostawcy z Europy Zachodniej. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.
 
Dozowanie:  1 - 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 22.10 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z orzechów laskowych

Olej z orzechów laskowych ECOSPA to olej zimnotłoczony i nierafinowany.  Jest bogaty w witaminy i kwas oleinowy. Regeneruje i rewitalizuje wszystkie rodzaje skóry. Doskonały do kąpieli i jako olej bazowy do masażu. Olej z orzechów laskowych jest pozyskiwany z nasion owoców Corylus avellana. Największe uprawy orzechów znajdują się w Hiszpanii, Włoszech, Turcji oraz Stanach Zjednoczonych. Rośnie również w Polsce. Nasiono orzechu zawiera 55-65 % oleju. Olej znajdujący się w naszej ofercie pochodzi od dostawcy z Europy Zachodniej. Olej z orzechów laskowych jest lekko żółty, delikatny, posiada charakterystyczny zapach. Zawiera kwas oleinowy, wapno, witaminę A i E.

Zalecane dozowanie: 1 - 100 %, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z orzechów laskowych:

Olej z orzechów laskowych posiada właściwości stabilizujące i ściągające. Z tego względu zalecany jest do pielęgnacji skóry przetłuszczającej się, mieszanej, łojotokowej, z trądzikiem oraz z popękanymi naczynkami. Doskonale jest wchłaniany przez skórę. Nie pozostawia na skórze tłustej warstwy.

Zastosowanie:

  • Jako składnik fazy olejowej różnorodnych emulsji (kremów, balsamów).
  • Jako dodatek do bazy kremowej lub balsamowej.
  • Dodatek do kosmetyków dla cery trądzikowej, tłustej, mieszanej, a także cery naczyniowej.
  • Jako olejek do masażu.
  • Dodatek do kosmetyków antycellulitowych (olejków, balsamów, kremów, serum).
  • Stosowany jest również w aromaterapii.

Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

 

Specyfikacja

Skład INCI Corylus avellana (Hazel) Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.914 g/ml
Liczba zmydlenia 190 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 5.0%, kwas palmitooleinowy 0.2%, kwas mirystynowy 0.1%, kwas stearynowy 2.4%, kwas margarynowy 0.1%, kwas oleinowy 25.43%, kwas linolowy 58.57%, kwas linolenowy 0.3%, kwas arachidowy 0.24%, 
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

Małgorzata

03-03-2015
Zapach olejku działa relaksująco i odprężająco. Ponadto świetnie się wchłania nie zostawiając tłustej warstwy. Mojej skóry nie nawilżył idealnie, ale dość dobrze sobie radzi w okresie zimowym (przesuszone, klimatyzowane pomieszczenia), może lepszy będzie na lato.

Paulina Urban

17-01-2016
Mi olej o orzechów laskowych rozjasnil rozstępy. W końcu znalazłam cos, co poprawia ogólny stan i wygląd skóry. Jestem zachwycona i szczerze zakochana w tym oleju!

Kasia

17-05-2016
Witam serdecznie, używam olejku jako skladnik olejku i peelingu antycelulitowego. I tu sie sprawdza super. Zaczelam używac go rowniez na twarz i to był bład. Mam cere mieszana Z bardzo suchymi policzkami. Na tej czesci ok, ale na brodzie i czole pojawiło mi sie mnostwo zaskornikow. Nigdy tak nie mialam. Olej bardzo zapycha jak sie okazuje.

Katarzyna

15-10-2016
świetny olej do cery mieszanej i tłustej :) zauważyłam żę na skórze jest mniej wyprysków i zaskórników. Stosuję razem z kwasem hialuranowym od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona. Polecam :)
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj