Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z pietruszki zimnotłoczony

Olej z pietruszki ECOSPA jest pozyskiwany metodą na zimno. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej, naczynkowej, dojrzałej. Służy jako substancja aktywna w kosmetykach pod oczy. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 33.80 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z pietruszki zimnotłoczony

Olej z pietruszki ECOSPA jest nierafinowany, pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie dobrocenne właściwości. Olej z pietruszki jest bogatym źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych:

  • kwasu petroselinowego (68-72%) o działaniu nawilżającym, poprawiającym koloryt skóry
  • kwasu linolowego (16-20%) o działaniu normalizującym keratynizację ujść gruczołów łojowych
  • kwasu oleinowego (8-10%) o działaniu regenerującym
  • kwasu α-linolenowego.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%.

Właściwości kosmetyczne oleju z pietruszki:

Olej z nasion pietruszki znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji skóry dojrzałej, naczynkowej, trądzikowej i tłustej. Posiada właściwości przeciwzapalne, bakteriostatyczne, ściągające. Poprawia krążenie, wzmacnia kruche ściany naczyń krwionośnych, dzięki czemu może być stosowany w kosmetykach do cery naczyniowej, w produktach pod oczy, a także na obszary dotknięte problemem cellulitu.  Ze względu na właściwości rozjaśniające jest świetnym składnikiem kosmetyków na przebarwienia posłoneczne i potrądzikowe. Olej z pietruszki wspomaga gojenie małych ranek i zadrapań. Może być stosowany w kosmetykach do włosów - pobudza wzrost, wygładza i kondycjonuje.

Zastosowanie:

  • Może być stosowany w kosmetykach na przebarwienia - np. w połączeniu z witaminą C, hydrolatem czystka ladanowego, z ekstraktem z jabłka itd.
  • Znajduje zastosowania w kosmetykach do skóry trądzikowej - maskach, kremach, serum olejowych itd.
  • Służy jako składnik kosmetyków antycellulitowych - balsamów, oliwek, okładów, serum itd.
  • Jest populatnym składnikiem produktów pod oczy - poprawia koloryt skóry pod oczami, zmniejsza obrzęki, nawilża i regeneruje.
  • Może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji włosów - w maskach, odżywkach, serum, mieszankach do olejowania, wcierkach itd.
  • Stosuje się go w preparatach ujędrniających do cery dojrzałej,  a także w kosmetykach wzmacniających naczynka krwionośne.

Uwagi: Nie stosować w ciąży.

Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

 

Specyfikacja

Skład INCI Carum Parsley Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno 
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

cismasu

17-10-2017
ha un profumo molto gradevole e persistente,mi piace tantissimo

Moni

10-01-2019
Czy ten olej jest jadalny? Bo czytałam, że można go dodawać np. do zup......?__Odpowiedź_ECOSPA__ Produkty z naszej oferty są surowcami kosmetycznymi.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj