Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek champaca (Absolut) 5% Wydrukuj ofertę

Olejek champaca ECOSPA pozyskiwany jest z kwiatów wiecznozielonego drzewa Michelia champaca pochodzącego z Indii. Olejek champaca jest wysoko ceniony w przygotowaniu perfum. Może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej, trądzikowej, podrażnionej.
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 14.00 zł / 5 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek champaca (Absolut) 5%

Skład INCI/Ingredients:  Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Michelia Champaca Flower Oil

Kraj pochodzenia: Indie

Olejek champaca pozyskiwany jest z kwiatów wiecznozielonego drzewa Michelia champaca pochodzącego z Indii. Zawiera dużą ilość składników aktywnych, m.in.: linalol, alkohol fenetylowy, beta-kariofillen, geraniol, alkohol benzylowy, alfa-terpineol, alfa-terpinen, borneol. Posiada bardzo słodki odurzający, przyjemny zapach. Aby oferować olejek w bardziej przystępnej cenie, proponujemy go w 5% stężeniu w naturalnym oleju jojoba.

Zalecane dozowanie: 10 - 40% olejku w formie roztworu 5%

Właściwości kosmetyczne olejku champaca:

Olejek champaca jest wysoko ceniony w przygotowaniu perfum. Olejek stosuje się w maściach na stawy - łagodzi objawy artretyzmu. Posiada dobre właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, dzięki czemu może być stosowany w kosmetykach do skóry trądzikowej, a także w kremach do stóp. Dodatkowym atutem olejku champaca są jego właściwości antyoksydacyjne. Może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej, trądzikowej, podrażnionej.

Zastosowanie:

  • Może być dodawany do domowej roboty perfum.

  • Może być stosowany w kominkach do aromaterapii, a także przy rytuałach relaksacyjnych.

  • Połączony z olejem bazowym, może być używany w masażu odprężającym.

  • W kosmetykach do skóry dojrzałej, zanieczyszczonej i trądzikowej - serum, maseczkach, kremach.

  • Może być dodawany do kremów do stóp.

 

Uwagi: Olejki eteryczne należy przechowywać szczelnie zamknięte, z dala od bezpośredniego słońca i ciepła.  Nie stosować bezpośrednio na skórze w postaci nierozcieńczonej. 

 

Specyfikacja

Skład INCI Ingredients/INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Michelia Champaca Flower Oil.
Kraj pochodzenia Indie
Otrzymywanie Ekstrakcja 
Zalecane stężenie 10 - 40% olejku w formie roztworu 5% (równoznaczne z 0,5-2% czystego olejku eterycznego)
Zapach  
Nuta  
Harmonia zapachów  

 

Iri

04-03-2015
Piękny, wyjątkowy, delikatny ale trwały zapach. Słodki, magnoliowy, dla mnie zdecydowanie bardziej przyjemny od zbyt mdlącego jaśminu. Używam sam, jako perfumy lub w mieszankach zapachowych w kosmetykach z innymi delikatnymi aromatami. Ładnie komponuje się z copaiba lub mandarynkowym. Polecam i - jako że to mój pierwszy komentarz - polecam cały sklep Ecospa - wysokiej jakości produkty, szybka realizacja, miła obsługa i klarowna, pełna niezbędnych informacji strona - zakochałam się od pierwszego zamówienia :)
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj