Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek cynamonowy z liści

Olejek cynamonowy z liści jest od wieków stosowany w chińskiej medycynie. Działa rozgrzewająco i przeciwbólowo. Wspomaga

 

 

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 9.50 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek cynamonowy z liści

Skład INCI/Ingredients: Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Leaf Oil, Eugenol*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Cinnamal*, Cinnamyl Alcohol*, Coumarin*.

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Francja

Uzyskiwany w procesie destylacji parą wodną z liści cynamonowca cejlońskiego Cinnamomum zeylanicum N. Posiada bardzo przyjemny, intensywny, korzenny, „piernikowy” zapach. Od wieków stosowany w chińskiej medycynie.

Zalecane dozowanie: 0.50%, 1 kropla na 10 ml oleju bazowego (w produktach pozostawianych na skórze).

Właściwości olejku cynamonowego z liści:

W krajach orientu jego lecznicze właściwości są znane od dawna. Olejek cynamonowy ma działanie przeciwzapalne i rozgrzewające. Działa lekko przeciwbólowo. Silnie pobudza krążenie, przez co pozytywnie wpływa na likwidację cellulitu i nadmiernej ilości tkanki tłuszczowej. Niweluje obrzęki. Używany w kompozycjach zapachowych, nadaje im egzotyczny, ciepły charakter. Olejek ten zapobiega przebarwieniom potrądzikowym i zmniejsza wielkość ujść gruczołów łojowych (tzw. porów).

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w błyszczykach i pomadkach tymczasowo powiększających usta.

  • Jest dodawany do różnorodnych mieszanek zapachowych.

  • Sprawdza się jako dodatek do olejków do masażu antycellulitowego, a także może służyć jako aktywny składnik w okładach na cellulit (np. okłady glinkowe, algowe).

  • Jest częstym składnikiem maści i kremów likwidujących obrzęki nóg.

  • Jest składnikiem perfum do ciała.

  • Może być dodawany do maści rozgrzewających.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji cery z przebarwieniami potrądzikowymi.

  • Wspomaga system konserwujący w kosmetykach naturalnych.

 

Uwagi: Chronić przed dziećmi. Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej.  Nie toksyczny, nie podrażnia skóry jeśli odpowiednio rozcieńczony.

Specyfikacja oleju cynamonowego z liści

Skład INCI

Ingredients/INCI: Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Leaf Oil, Eugenol*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Cinnamal*, Cinnamyl Alcohol*, Coumarin*. 

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Francja
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie 0.50%, 1 kropla na 10 ml oleju bazowego (w produktach pozostawianych na skórze)
Zapach pieprzowo-ziemisty, intensywny z nutą goździka
Nuta śerdnia (serca)
Harmonia zapachów benzoin, goździk, kadzidło, imbir, grejpfrut, lawenda, rozmaryn, tymianek

 

Marcela Sajkowska

16-11-2012
zapach dość mocno odbiega od oryginału , mi to raczej cynamonem nie pachnie :)

Grzesiek

17-12-2013
Pani Marcelo to nie jest olejek z kory tylko z liści! zupełnie ma inny zapach. Nie wiem o jakim "oryginale" pani mówiła?

Maksym

27-01-2014
Super alternatywa dla olejku z kory cynamonowca . . . Dużo bardziej delikatny i mniej intensywny zapch cynamonu z domieszką świeżego "roztartego" liścia. Z początku wydaje się mało atrakcyjny, ale uwolniony np. W kominku zapachowym daje poczucie przechadzania się po polach obsadzonych cynamonowcami Takie są moje obiekcje :)

agnieszka

14-08-2014
Nie jestem w stanie znieść zapachu tego olejku. Pachnie okropnie, jednak muszę przyznać, że jego właściwości rozgrzewające i pobudzające krążenie są rewelacyjne. Niestety odstręczający aromat uniemożliwi mi chyba dalsze korzystanie z olejku.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj