Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek cytronelowy Java Wydrukuj ofertę

Olejek cytronelowy ECOSPA typu Java posiada świeżą, zielono - kwiatową nutę cytrusową cytronellalu. Jest stosowany jako składnik zapachowy posiadający udowodnione właściwości odstraszające owady (komary, muchy, pchły, kleszcze), w dużym stopniu zapobiega też ukąszeniom.
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 8.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek cytronelowy Java

Skład INCI/Ingredients: Cymbopogon Winterianus (Citronella) Herb Oil, Geraniol*, Citronellol*, Limonene*, Linalol*, Citral*, Eugenol*, Farnesol*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Olej cytronelowy (olejek citronella) ECOSPA posiada świeżą, zielono- kwiatową nutę cytrusową cytronellalu. Na świecie wyróżnia się dwa typy oleju cytronelowego:

  • Ceylon

  • Java

Olejek typu Java ze względu na swoją lepszą wydajność, a także znacznie wyższą jakość jest znacznie bardziej ceniony. Głównymi jego składnikami są cytronelal i geraniol. Dobrze łączy się z olejkiem pomarańczowym, z drzewa cedrowego, z cytryny.

Właściwości olejku cytronelowego Java:

Olejek cytronelowy Java jest pomocny w leczeniu depresji, stanów lękowych i apatii.  Wykorzystywany jako środek łagodzący bóle mięśni i stawów. Posiada właściwości łagodzące migreny i bóle głowy. Jest bardzo często częścią składową perfum (to jeden z najczęściej używanych w tym celu olejów zapachowych), jego składniki cytronelal i geraniol są szeroko stosowane w przemyśle perfumeryjnym.

Zastosowanie:

  • Jest stosowany jako składnik zapachowy posiadający udowodnione właściwości odstraszające owady (komary, muchy, pchły, kleszcze), w dużym stopniu zapobiega też ukąszeniom.

  • Znajduje zastosowanie jako składnik olejków do masażu. Wymieszany z olejem bazowym  powoduje, iż pojawia się przyjemne odczucie ciepła, łagodzi napięcia nerwowe, bóle mięśni i stawów.

  • Może być stosowany jako składnik zapachowy i wspomagający podczas inhalacji (podczas menopauzy, napięć nerwowych, depresji, apatii,  posiada właściwości odstraszające owady)

  • Stosuje się go jako składnik kompozycji zapachowych do ciała podczas kąpieli (podczas napięć nerwowych, depresji, stanów zapalnych skóry, egzemy, dermatoz).

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery tłustej i trądzikowej.

 

Uwagi: jest łatwopalny, nie wolno go wdychać, wykazana szkodliwość w przypadku spożycia, może wystąpić podrażnienie oczu.

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Cymbopogon Winterianus (Citronella) Herb Oil, Geraniol*, Citronellol*, Limonene*, Linalol*, Citral*, Eugenol*, Farnesol*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Sri Lanka
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Magda

06-07-2016
Sprawdza się jako skuteczna ochrona przed kleszczami i komarami w połączeniu z olejkiem lawendowym. Przyjemnie rozgrzewa skórę i relaksuje, daje uczucie jak po dniu spędzonym na plaży:-) Pachnie świeżo cytrusowo.

Ula

18-10-2018
Zachęciły mnie właściwości, jednak jego zapach jest dla mnienieprzyjemny i drażni
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj