Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek frangipani (Absolut) 5%

Olejek frangipani ECOSPA pozyskiwany jest z kwiatów krzewa Plumeria acutifolia pochodzącego z Ameryki Środkowej. To mocny afrodyzjak, który jest wysoko ceniony w przygotowaniu perfum. Może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry dojrzałej, normalnej, trądzikowej.

 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 13.00 zł / 5 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek frangipani (Absolut) 5%

Skład INCI/Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Plumeria Acutifolia Flower Oil, Linalool*, Geraniol*, Hydroxycitronellal*, Coumarin*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Benzyl Salicylate*, Citronellol*, Citral*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Olejek frangipani ECOSPA pozyskiwany jest z kwiatów krzewa Plumeria acutifolia pochodzącego z Ameryki Środkowej. Zawiera dużą ilość składników aktywnych, m.in.: cytronelol, farnezol, geraniol, linanol. Aby oferować olejek w bardziej przystępnej cenie, proponujemy go w 5% stężeniu w naturalnym oleju jojoba.

Zalecane dozowanie: 10 - 40% olejku w formie roztworu 5%.

Właściwości kosmetyczne olejku frangipani:

Olejek frangipani to mocny afrodyzjak, który jest wysoko ceniony w przygotowaniu perfum. Olejek frangipani ceni się nie tylko z powodu niezwykłego zapachu. Znane są jego właściwości oczyszczające, przeciwzapalne, antyoksydacyjne, regenerujące, które czynią go popularnym dodatkiem do różnorodnych  kosmetyków. Może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry dojrzałej, normalnej, trądzikowej.

Zastosowanie:

  • Może być dodawany do domowej roboty perfum.

  • Może być stosowany w kominkach do aromaterapii, a także przy rytuałach relaksacyjnych.

  • Połączony z olejem bazowym, może być używany w masażu odprężającym.

  • W kosmetykach do skóry dojrzałej, normalnej, zanieczyszczonej i trądzikowej - serum, maseczkach, kremach.

  • Może być dodawany do kosmetyków do ciała – masełek, musów, balsamów.

 

Uwagi: Olejki eteryczne należy przechowywać szczelnie zamknięte, z dala od bezpośredniego słońca i ciepła.  Nie stosować bezpośrednio na skórze w postaci nierozcieńczonej. Niewskazany dla kobiet w ciąży.

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Plumeria Acutifolia Flower Oil, Linalool*, Geraniol*, Hydroxycitronellal*, Coumarin*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Benzyl Salicylate*, Citronellol*, Citral*

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Wielka Brytania
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

EWA

16-12-2013
Cudowny ,otulający zmysłowo-waniliowy zapach ,kojarzy się z drogimi zapachami i wyrobem perfumiarskim. obok ylang ylang i monoi jeden z najpiękniejszych zapachow.Własciwie mozna ich używać zamiast perfum:)

mrozulka

09-10-2014
kupiłam ten olejek bo kocham wszystko co waniliowe. Niestety musiałam oddać olejek szwagierce, bo zapach był zbyt ciężki, babciny, a ja preferuje zapachy w których wanilia jest 'ciastkowa'. Szwagierka natomiast zapachem była zachwycona :)

Karolina

10-11-2014
Zapach faktycznie babciny. Brakuje mi szerszego opisu tego olejku, o zastosowaniu czy komponowaniu się z innymi olejkami.

Alicja

27-05-2015
Pięknie pachnie jak perfumy.Polecam
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj