Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek geraniowy Egipt Wydrukuj ofertę

Nowość

Olejek geraniowy Egipt ECOSPA jest pozyskiwany poprzez destylację parą wodną róży geraniowej pochodzącej z Egiptu. Posiada różano-ziołowy zapach, z delikatną zieloną nutą. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji cery trądzikowej i przetłuszczającej się. Równoważy umysł, uspokaja.

Skład INCI: Pelargonium Graveolens Flower Oil
Jakość: 100% czysty olejek eteryczny pozyskiwany poprzez destylację parą wodną
Kraj pochodzenia: Egipt
Dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 21.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek geraniowy Egipt
Skład INCI/Ingredients: Pelargonium Graveolens Flower Oil

Olejek geraniowy ECOSPA pozyskuje się poprzez destylację parą wodną geranium Pelargonium x spp. z rodziny Geraniaceae. Istnieje ponad 200 odmian Pelargonium, ale tylko kilka z nich jest używane do produkcji olejków eterycznych. Głównymi składnikami olejku geraniowego są cytronelol i geraniol. Olejek geraniowy ma różano-ziołowy zapach z delikatną zieloną nutą.

Zalecane dozowanie:  1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku geraniowego:

Olejek geraniowy ECOSPA wykazuje działanie przeciwzapalne, bakterio- i grzybostatyczne. Wpływa pozytywnie na poprawę wyglądu cery dojrzałej, działa wygładzająco i ujędrniająco. Wykazuje działanie przeciwłupieżowe i sebostatyczne, dlatego może być stosowany w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji przetłuszczającej się skóry głowy. Zmniejsza napięcia mięśniowe po wysiłku fizycznym, wspomaga zwalczanie cellulitu. Może być stosowany w domowych dezodorantach, ponieważ wykazuje właściwości przeciwbakteryjne i maskuje zapach potu. Jest naturalnym odstraszaczem owadów.

Olejek geraniowy jest popularnym składnikiem perfum. Dobrze komponuje się z olejkiem bergamotowym, olejkiem palmarosa, olejkiem trawy cytrynowej, olejkiem paczulowym, olejkiem sandałowym, absolutem różanym itd. Wykazuje działanie aromaterapeutyczne - zmniejsza uczucie stresu, przemęczenia, równoważy umysł, łagodzi objawy towarzyszące menopauzie.

Zastosowanie: 

  • W mieszankach aromaterapeutycznych o działaniu relaksującym, walczącym z przemęczeniem psychicznym.
  • W kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej i dojrzałej - w kremach, serum, oliwkach itd.
  • W oliwkach, peelingach i balsamach łagodzących ból mięśni.
  • W kosmetykach o działaniu antycellulitowym. 
  • W kosmetykach do pielęgnacji włosów o działaniu przeciwłupieżowym - w szamponach, odżywkach, mieszankach do olejowania.
Uwagi: Chronić przed dziećmi. Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj